Danmarks Statisk kan ikke måle byggeriet i tredje kvartal korrekt

3. november 2016 Erhverv

Danmarks Statistik får løbende tal på byggeri fra kommunerne og lister dem op i deres analyser.

Tallene i opgørelsen over byggeriet i årets tredje kvartal skal tages med forbehold. På landsplan skønnes det, at der mangler at blive indrapporteret ca. 10 pct. af påbegyndte boliger og ca. 6 pct. af det påbegyndte etageareal, oplyser Danmarks Statistik.

“Det er stadig ikke muligt at opgøre byggeaktiviteten i Sønderborg kommune, fordi kommunens BBR-indberetninger vedr. byggetilladelser, påbegyndt byggeri, fuldført byggeri samt byggeri under opførelse, må anses at være så man-gelfulde, at der er tale om misvisninger”, oplyser en såkaldt talekspert til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilsyneladende får man indberettet byggetilladelser til BBR-registeret.

Der bliver derimod ikke indberettet påbegyndelse af erhvervsbyggerier, der i 3. kvartal udgør 0 m². Dermed bliver også opgørelsen af igangværende byggerier behæftet med samme fejl.

Antal m² af fuldført byggeri – færdigmeldinger er ligeledes helt ude af balance.

“Det er da helt fantastisk, at man giver tilladelse til et hotelbyggeri – ALSIK med ca. 36.000 m² – hvorefter både borgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget spiser pølser til 1. spadestik uden at bekymre sig om, hvorvidt byggeriet overhovedet er registreret som påbegyndt og dermed at være igangværende. Tænk hvis der sker en arbejdsulykke på et byggeri, der ikke er påbegyndt”, siger eksperten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Frode Sørensen, siger til SønderborgNYT:

“Jeg er ikke inde i detaljerne om, hvornår der skal registreres byggeri, men selvfølgelig vil vi overholde den lovgivning, der er på området og derfor vil jeg undersøge, om vi gør det”, siger han.

Det er kommunalbestyrelsens, altså byrådets,  pligt at sørge for at BBR-registerføringen finder sted i overensstemmelse med lovgivningen for denne myndighedsopgave.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk