Dansk Byggeri: Der bliver færre indbyggere – men der skal bygges flere boliger

23. november 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Når vi når frem til 2025 vil befolkningen i det sydlige Jylland være vokset med 18.000 mennesker, men der vil være færre indbyggere i Sønderborg, Tønder og Aabenraa.

Det skriver Dansk Byggeri i et nyhedsbrev, hvor de fortæller, der bliver brug for at bygge knap 16.000 boliger, hvis de mange nye sydjyder skal have tag over hovedet.

”Det kan det også godt være, at kommuner, som oplever en negativ befolkningstilvækst, alligevel har brug for at bygge nye boliger. Hvis befolkningssammensætningen over tid ændrer sig, så der for eksempel bliver flere ældre eller børnefamilier, kan der opstå behov for en ny type boliger. Det kan der også, hvis den eksisterende boligmasse er meget slidt”, siger konsulent i Dansk Byggeri Maria Schougaard Berntsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gælder for eksempel i Aabenraa, hvor indbyggertallet vil falde med 331 personer i løbet af de næste ni år, men der er behov for at bygge 712 nye boliger. Samme udvikling står Sønderborg overfor.

Med afsæt i tal fra Danmarks Statistik er status, at der nu bor 74. 737 mennesker i Sønderborgs 36. 007 boliger. Tallene viser, at der i 2025 vil være 1.943 færre borgere i kommunen og Dansk Byggeri skønner, der bør bygges 171 nye boliger.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på flere mulige udbud af kommunens rengøringsområde

14. maj 2021 Politik

Hvis Økonomiudvalget – og senere Byrådet – i næste uge vender tommelfingeren op, så skal resten af rengøringsopgaverne i Sønderborg Kommune i udbud og dermed kan private virksomheder byde på dem. Byrådet har aftalt i Budgetaftale 2020-2023, at rengøringsområdet skal i udbud i to faser. Den første udbudsrunde er gennemført og den drejede sig om […]

Læs mere...