Dansk Byggeri: Sønderborg Kommune er blevet mere erhvervsvenlig

24. juni 2019 Erhverv

Dansk Byggeri har i dag, mandag,  offentliggjort den årlige erhvervsvenlighedsanalysen og analysen er glædelig læsning for de lokale virksomheder og Sønderborg Kommune, fordi der er betydelig fremgang på stort set alle måleparametre i forhold til sidste års analyse og dermed er Sønderborg en af årets højdespringere i erhvervsvenlighedsanalysen.

Sønderborg Kommune kommer ind som nummer 16 blandt landets kommuner. Altså en fremgang på 39 pladser i forhold til sidste år, hvor Sønderborg var på en 55. plads blandt Danmarks 98 kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Særligt under områderne ‘erhvervsaffald’ og ‘byggesagsbehandling’ er Sønderborg blandt de tre bedste kommuner i Danmark, men selvom fremgangen samlet set er særdeles positiv, så er der en række områder, hvor Sønderborg halter bagefter.

På områderne for ‘skatter og afgifter’, ‘konkurrenceudsættelse af driftsopgaver’ samt ‘arbejdsmarked og uddannelse’ scorer Sønderborg lavt.

Du kan se de detaljere oplysninger om Sønderborg Kommune HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forhold til de øvrige sønderjyske kommener, er det kun Tønder der ligger højere end Sønderborg. Tønder Kommune ligger i årets analyse på en 9. plads og får en fremgang på fire pladser. Til gengæld har Aabenraa taget en gevaldig rutchetur ned af listen og ligger nu på en 34. plads mod sidste års placering som nummer 9.

Også Haderslev Kommune er gået tilbage i erhvervsvenlighedsanalysen. I år lander Haderslev på en 44. plads mod sidste års 37. plads.

Meningen med målingen

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med erhvervsvenlighedsanalysen fra Dansk Byggeri er, udover at forbedre vilkårene for erhvervslivet, at skabe et inspirationsværktøj, der indbyder til konstruktiv dialog mellem kommuner og erhvervsliv, oplyser Dansk Byggeri.

Generelt roser Dansk Byggeri kommunerne for, at udliciteringsgraden er steget, genbrugspladserne holder længere åbent og flere kommuner har en udbudspolitik.

Men ingen rose uden torne.

Årets erhvervsvenlighedsanalyse viser nemlig også, at kommunerne generelt kan forbedre sig indenfor blandt andet ‘dækningsafgift’, ‘høje byggesagsgebyrer’ og ‘lange sagsbehandlingstider’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Analysen er baseret på 23 forskellige parametre fordelt på seks overordnede temaer.

De enkelte temaer er: Byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering på tekniske områder, erhvervsaffald, udbud samt arbejdsmarked og uddannelse.

Det er 8. gang Dansk Byggeri udgiver erhvervsvenlighedsanalysen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...