Dansk Byggeri: Sønderborg taber virksomhedernes gunst

19. juni 2016 Erhverv

Det står ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri skidt til med erhvervsvenligheden i Sønderborg Kommune , der for femte år i træk har undersøgt virksomhedernes opfattelse af, hvordan kommunerne håndterer blandt andet byggesager, erhvervsaffald, niveauet af lokale skatter og afgifter, konkurrenceudsættelse og udbudspolitik.

Sønderborg indtager i den netop offentliggjorte undersøgelse en 80. plads blandt landets 98 kommuner. Sidste år lå Sønderborg Kommune på en 61. plads, så der er tale om et fald i virksomhedernes vurdering af kommunen i henhold til undersøgelsen fra Dansk Byggeri, som Finans.dk refererer til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Dansk Byggeri undersøgelse af erhvervsvenligheden: Fremgang på flere områder for Sønderborg

Til sammenligning er Tønder Kommune gået flot frem på listen fra en 54. plads til en 20. plads, Aabenraa Kommune er gået voldsomt tilbage fra en 9. plads til en 41. plads ligesom Haderslev, der også må se en stor tilbagegang fra en 37. plads til en plads som nummer 70 på listen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden april måned i år har Sønderborg Kommune arbejdet målrettet for at det bliver nemmere for virksomhederne i Sønderborg at få hjælp til alt fra byggesager til beskæftigelse via Sønderborg Kommunes nyetablerede Erhvervsservice, hvor målet er, at Sønderborg Kommune skal levere erhvervsservice i topklasse.

Sønderborg Erhvervsservice blev etableret med afsæt i en stor analyse af erhvervslivet i Sønderborg fra 2015, som erhvervsudvalget gennemførte og fokus er blandt andet på de små og mellemstore virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse hele rapporten ”Kommunerne og erhvervslivet” fra Dansk Byggeri hér.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk