Dansk Folkeparti ændrer udvalgsbemandingen

28. oktober 2015 Politik

Dansk Folkeparti har bedt om, der rokeres en smule i Teknik- og Miljøudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og rådhusIntegrationsrådet.

Det bliver sådan, at Jan Rytkjær Callesen forlader Teknik- og Miljøudvalget og sætter sig i Arbejdsmarkedudvalget.

Stefan Lydal skifter sin plads i Arbejdsmarkedsudvalget ud med en plads i Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Høyer Grau, der også er fra DF slipper sin post i Integrationsrådet, hvor han afløses af Venstres Inger Plaugborg.

“Først vil jeg sige tak for samarbejdet til formanden for Arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek, der er en god udvalgsformand”, siger Stefan Lydal fra DF. Og på onsdagens byrådsmøde forklarer han den rigtige grund til, at der rokeres i udvalgene.

“Nogle medier skrev, det skyldes, at Jan Rytkjær Callesen kom i Folketinget, men det er forkert. Det handler om, at vi er nogle stykker i Byrådet, der er ansat i private virksomheder og vi har ikke så let ved at holde møder indenfor normal arbejdstid, som selvstændige, offentligt ansatte og de på pension har”, siger Stefan Lydal. Byrådsmedlemmers politiske arbejdstid svarer nogenlunde til et halvtidsjob.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stefan Lydal har spurgt borgmesteren, om det ikke er muligt at lægge udvalgsmøderne udenfor almindelig arbejdstid, men han fik at vide, at det vil være for omstændigt.

Hvem tæller mødetiderne forur

“Embedsmændene og borgmesteren har selvfølgelig en interesse i, at møderne ligger i den normale kontortid”, siger DF’eren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg bliver lidt stødt, når det lyder, som om det er af hensyn til mig selv, jeg ikke flytter mødetiderne for vores udvalg”, siger borgmester Erik Lauritzen. Han fortæller, han ikke selv sidder med i udvalgene og kan være ret ligeglad med, hvornår de samles.

“Men det er et stort maskineri, der sættes i gang, hvis der rokkes på mødetiderne”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...