Dansk-Tysk hæder til to Nordborg-virksomheder

3. april 2014 Erhverv

Ni projekter med fremtidsperspektiv og grænseoverskridende betydning blev torsdag hædret i forbindelse med den Dansk-Tyske Erhvervsdag. Vinderne fra Danmark og Tyskland modtog prisen i kategorierne ”Innovation” og ”Iværksætteri” med styrkepositionerne Vedvarende energi, Sundhedsøkonomi og Velfærdsteknologi samt Viden.

Statssekretær i arbejdsministeriet Ralph Müller-Beck understregede ved prisoverrækkelsen grænseregionens store økonomiske potentiale, som kan udnyttes optimalt ved et tættere samarbejde:

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans J. Pedersen og Jesper Allan Hansen, Manuxa ApS, Nordborg, modtog andenpræmien, mens Rasmus Banke, Banke ApS, Battery Electric Power, Nordborg, vandt i kategorien Iværksætteri.

Hans J. Pedersen og Jesper Allan Hansen, Manuxa ApS, Nordborg, modtog andenpræmien, mens Rasmus Banke, Banke ApS, Battery Electric Power, Nordborg, vandt i kategorien Iværksætteri.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Virksomhederne nord og syd for grænsen står over for en fælles udfordring med hensyn til skabelse af økonomisk vækst og arbejdspladser. Derfor drejer det sig om at løfte potentialet på tværs af grænsen ved bedre udnyttelse af de indbyrdes styrker.

Vindere fra Nordborg

I kategorien for iværksættere kom Nordborg i rampelyset.

1. præmie

Banke ApS, Battery Electric Power, Nordborg.
Styrkeposition: Vedvarende energi

Resumé: Banke ApS udvikler, producerer og sælger elektriske hjælpedrev til tunge køretøjer. Det primære anvendelsesområde af de såkaldte E-PTOs ligger i betjeningen af renovationsbiler til indsamling og komprimering af affald. En elektrisk renovationsbil, som bliver udstyret med en Banke E-PTO, er et fremragende eksempel på en bæredygtig og innovativ løsning. Diverse projekter og klynger i regionen blev inddraget i udviklingsfasen.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. præmie

Manuxa ApS, Nordborg.
Styrkeposition: Sundhedsøkonomi og Velfærdsteknologi

Resumé: Manuxa ApS blev stiftet i 2010 med det formål at udvikle ”en stærk, elektronisk hånd til artrosepatienter”. Produktet er en elektromagnetisk gribearm, som er designet til at kunne holde så mange genstande som muligt. Artrosepatienter har nedsat gribekraft og smerter i fingerleddene, således at der i hverdagen er mange ting, de ikke kan gribe om. Problemerne med at gribe om ting afskærer dem fra at arbejde og udføre vigtige daglige aktiviteter som personlig hygiejne, madlavning, rengøring og indkøb.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...