Davidsen Tømmerhandel A/S kom flot ind i 2019

6. februar 2019 Erhverv

Efter et år med hovedfokus på at sikre et stærkt, økonomisk fundament for de 13 fysiske byggemarkeder og webshoppen, der betjener både private og professionelle, går sønderjyske Davidsens Tømmerhandel A/S styrket ind i 2019.

Det dagsaktuelle regnskab for 2017/18 viser en fremgang i omsætningen til 1,853 milliarder kroner mod 1,8 året før.

Resultatet før skat er løftet fra 18 til 51 millioner kr. i 2017/18.

“Tallene afspejler indsatsen for at styrke vores økonomiske fundament det seneste år. Vi har solgt flere ejendomme fra og reduceret vores varelagre for at frigøre kapital til kommende investeringer. Målet har været lønsom vækst, og det har vi nået. Blandt andet fordi vi har haft solid fremgang i salget på erhvervsmarkedet og fordi, vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats. Vi har en ambition om fortsat at vokse forretningen, og det seneste år har vi skabt et solidt fundament til nye investeringer,” siger Henrik Clausen, administrerende direktør i Davidsens Tømmerhandel A/S.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modregnet engangsindtægter fra ejendomssalg realiserer Davidsens Tømmerhandel A/S i 2017/18 et overskud før skat i på 36 milloner kroner. Det er en fordobling fra året før. For året 2019 forventer Davidsens Tømmerhandel A/S et højere aktivitetsniveau og et resultat før skat på linje med årets resultat ekskl. salg af ejendomme.

Digitale investeringer og ekspansion på erhvervsmarkedet

Ifølge Henrik Clausen fortsætter ledelsens fokus på at automatisere og øge effektiviteten. Men nu sættes der også fart på investeringer med et anseeligt millionbeløb, som skal styrke tilstedeværelsen på det vigtige erhvervsmarked og føre til udvikling af nye, digitale værktøjer til håndværkere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En af vores kerneværdier er vores evne til at være tæt på og forstå kunderne. Det er kvaliteter, vi skal holde godt fast i samtidig med, at vi udvikler og udbygger vores forretning til nye dele af landet. Så vi skal være dygtige til at holde fast i alt det, vi gør rigtig godt, samtidig med, at vi skaber en balanceret udvikling for virksomheden. Og så skal vi fortsætte de forbedringer af logistikken og fleksibiliteten over for kunderne, som vi har sat i værk og blive endnu bedre til at udnytte stordriftsfordelene i vores centrallagre”, forklarer han i en pressemeddelelse.

Sideløbende med ambitionerne om ekspansion på erhvervsmarkedet i nye dele af landet sætter ledelsen millioner af til udvikling af digitale værktøjer, der hjælper erhvervskunder til eksempelvis lettere varebestilling, administration og projektstyring.

“Digitalisering er et vigtigt område i byggeriet. Der er ingen tvivl om, at digital teknologi for mange vil blive afgørende for konkurrenceevnen fremover. Derfor ser vi gode muligheder for, at vi ved at udvikle nye og let anvendelige digitale værktøjer kan hjælpe kunderne til at effektivisere den daglig drift og opgavestyring. Så det er et område, vi vil investere betragteligt i de kommende år, og som vi forventer os meget af,” siger Henrik Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om Davidsens Tømmerhandel A/S

Davidsens Tømmerhandel A/S er en 100 procent familieejet handelsvirksomhed inden for trælast og byggemarked. Selskabet har 13 afdelinger Sønderjylland, Trekantsområdet, Aarhus, Odense og på Sjælland. Davidsen har i 75 år været en troværdig og seriøs samarbejdspartner for professionelle og storleverandør til private kunder. Davidsens Tømmerhandel omsætter årligt for 1,85 millard kroner og har cirka 700 medarbejdere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...