De faldne fra Den Store Krig mindes fredag den 11. 11 klokken 11

9. november 2016 Samfund

På fredag – den 11.11 klokken 11 – skal de faldne i Den Store Krig mindes ved Sankt Marie Kirke i Sønderborg.

Der vil blive lagt to kranse – en fra Hæren og en fra Sønderborg Kommune. Kransen fra Hæren lægges af premierløjtnant J.P. Rasmussen samtidig med at Sønderborg Kommunes krans lægges.

Mindehøjtideligheden indledes kl. 1100, fordi det var tidspunktet for våbenstilstanden i 1918  under 1. verdenskrig, eller den Store Krig som den også kaldes.

På det tidspunkt ophørte alle krigshandlingerne på slagmarken, og de egentlige fredsforhandlinger tog sin begyndelse, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredsforhandlingerne endte med Versailles-freden 28. juni 1919 som blev underskrevet af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side og Tyskland på den side.

Krigen varede fra 1914 til 1918 og krævede over 8 millioner faldne soldater, heriblandt 5.270 sønderjyder. Alene Sønderborg mistede 192 mand, som alle er nævnt ved navn på mindesmærket på kirketorvet.

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget for de militære traditioner i sønderborgområdet som også stiller med faner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne til at møde op og deltage i mindet om denne krigs mange faldne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Hansson Erhverv opnår DGNB-certifikat i guld med sandwichpaneler

3. februar 2023 Erhverv

Hansson Erhverv, der udlejer erhvervsejendomme i Sønderborg, tog i slutningen af 2021 første spadestik i en 30.000 kvadratmeter stor udstykning i den nordlige ende af hovedstaden på Als. Den første udlejningsejendom på 3.000 kvadratmeter er netop blevet færdig og Larsen Strings, der er verdens største forhandler af strenge til blandt andet violiner, er flyttet ind. […]

Læs mere...