De faldne fra Den Store Krig mindes fredag den 11. 11 klokken 11

9. november 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

På fredag – den 11.11 klokken 11 – skal de faldne i Den Store Krig mindes ved Sankt Marie Kirke i Sønderborg.

Der vil blive lagt to kranse – en fra Hæren og en fra Sønderborg Kommune. Kransen fra Hæren lægges af premierløjtnant J.P. Rasmussen samtidig med at Sønderborg Kommunes krans lægges.

Mindehøjtideligheden indledes kl. 1100, fordi det var tidspunktet for våbenstilstanden i 1918  under 1. verdenskrig, eller den Store Krig som den også kaldes.

På det tidspunkt ophørte alle krigshandlingerne på slagmarken, og de egentlige fredsforhandlinger tog sin begyndelse, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Fredsforhandlingerne endte med Versailles-freden 28. juni 1919 som blev underskrevet af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side og Tyskland på den side.

Krigen varede fra 1914 til 1918 og krævede over 8 millioner faldne soldater, heriblandt 5.270 sønderjyder. Alene Sønderborg mistede 192 mand, som alle er nævnt ved navn på mindesmærket på kirketorvet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget for de militære traditioner i sønderborgområdet som også stiller med faner.

Alle er velkomne til at møde op og deltage i mindet om denne krigs mange faldne.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...