De faldne fra Stormen på Dybbøl blev mindet

18. april 2021 Kultur

Søndag formiddag klokken 10 var der mindehøjtidelighed ved Krigergravene på Dybbøl Banke i anledning af 157-året for Stormen på Dybbøl, hvor 11.000 danske soldater blev angrebet af 37.000 veludrustede preussiske soldater.

“Angrebet begyndte – efter flere timers bombardement, klokken 10”, sagde oberstløjtnant Claus Klaris i sin tale.

Når vi i dag markerer Dybbøldagen, så er det for at mindes de soldater, som kæmpede og faldt i 1864. Vi husker deres indsats og viser dem respekt. Uanset om de var tyske, danske eller fra andre lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil bruge denne lejlighed til at understrege vigtigheden af fællesskabet. Det er vigtigt blandt soldater og også blandt venner, kollegaer, skolekammerater, i foreningen med mere”, sagde Claus Klaris.

“Gå ud og prioriter fællesskabet – ikke bare i dag, men også i fremtiden. Vi kan meget virtuelt. Det har Coronaen vist os – men det fysiske fællesskab er det vigtigste”, sigade oberstløjtnanten.

Inden der blev lagt kranse og buketter ved de fire grave og ved træet, takkede Claus Klaris Sønderborg Kommune og borgmesteren for at deltage i den vigtige begivenhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min sidste – og absolut ikke mindste – tak skal rettes til arrangørerne af mindehøjtideligheden, de frivillige i Hjemmeværnet – her særligt Leif Larsen og J P Rasmussen”.

Der er også lagt kranse ved andre grave i skanseområdet.

SønderborgNYT sendte live-tv fra begivendeheden og du kan se udsendelsen her på linket.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...