De store virksomheder i Sønderborg går sammen om energieffektiviseringer

19. september 2019 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

En række af de store virksomheder fra Sønderborg-området har holdt møde hos LINAK A/S for at igangsætte et nyt klimaprojekt, hvor virksomhederne skal mødes og udvekslede erfaringer fra deres strategiske og daglige arbejde med at nedbringe energiforbruget i virksomhederne.

Blandt temaerne på mødet var overskudsvarme, elektrificering, minimering af spild og optimering; emner som mange virksomheder kan identificere sig med, som værende mulige fokusområder, når det gælder den lokale, grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos ProjectZero har det været tanken, at der skal lægges fokus på løbende forbedringer, hvad angår klima- og energitiltag, fremfor enkeltstående projekter:

”Virksomheder som tænker energi og klima ind i alle dens processer kan opnå 15-30 procent mere energieffektivitet end virksomheder, som ikke gør det. Derudover, vil strategier og årsplaner løbende holde fokus på virksomhedernes kontinuerlige forbedringer på energiområdet”, siger projektleder Jens Christian Moltke-Leth, ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye virksomhedsnetværk blandt de store virksomheder vil i deres arbejde have fokus på de 17 verdensmål, udarbejdelse af klimastrategier og CO2-regnskaber, omlægning af forsyningen til vedvarende energikilder blandt andet gennem opbakning til kollektive løsninger for grøn strøm, gas og varme og så selvfølgelig samarbejde om det fælles mål om at blive CO2-neutrale i 2029.

Det skriver ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge ProjectZeros Roadmap2025 skal Sønderborg-områdets store virksomheder frem mod 2025 reducere deres CO2-udledning med 11.000 tons.

Følgende virksomheder er med i det nye netværk: Alsion, BHJ/Essentia, Danfoss, Danish Crown i Blans, Gråsten Teglværk, Linak, Stryhns, Sønderborg Forsyning, Sygehus Sønderjylland i Sønderborg og Vesterled Teglværk.