Debat: Frustrende klimaministeren nu er imod kystnære vindmøller

30. november 2018 Politik

Byrådsmedlem Bjørn Allerelli Andersen, A, skriver:

Det er frustrerende, når en populistisk energimister hellere vil pleje sin egen valgkreds end se det store perspektiv i den grønne omstilling.

I Sønderborg har et samlet byråd netop nikket anerkendende til projekt vindmøller i Lillebælt, hvor vi ønsker at opsætte 20 til 40 strømproducerende enheder, der vil kunne levere energi til 140000 husstande.

På Vestfyn raser befolkningen nu imod planerne og har nu fået energiministeren med på banen, selvom lovgivningen selvfølgelig er med os i Sønderborg. Kort fortalt, vil indbyggerne på Helnæs i Assens Kommune ikke finde sig i, at der fire kilometer ude i Lillebælt skimtes vindmøller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis Sønderborgs klimamål om CO2 neutralitet i 2029 skal kunne gennemføres, så er vindmøllerne en del af løsningen.

I dag strejker skoleleverne over hele verden – og med god grund -for at politikerne skal være meget mere ambitiøse og se at få den grønne omstilling implementeret på verdensplan.

Derfor er det deprimerende når en Venstre-klimaministers ageren trækker i den modsatte retning!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...