define festival er klar med programmet

1. november 2019 Uncategorized

define festival præsenterer i år en række bands og solister, der henter deres inspiration fra mange forskellige musikgenrer. Noget af det særlige ved årets festival er, at kunstnerne stor udstrækning spiller ”live electronics” – skaber musikken på stedet. Ved arrangementet i Multikulturhuset får vi et indblik i den danske elektroniske musiks historie.

Teamet bag

define-teamet består af en moden gruppe frivilige, som nu i 10 år har arrangeret en festival for ny og elektronisk musik i Sønderborg med projektleder og fundraiser Karen Andersen i spidsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En række af lokale samarbejdspartnere, fonde og virksomheder bakker op med samarbejde og sponsorater.

Årets define festival foregår på Sønderborgs nyeste spillested: Mejeriet og med en lille afstikker til Multikulturhuset lørdag eftermiddag.

Åbner med Ensemble Adapter

Festivalen åbner med Ensemble Adapter, der opfører værket ”Stillstehen” af Einar Kanding for basklarinet, harpe, cello og live electronics. Derefter spiller Kalaha med deres inciterende blanding af elektronisk, musik, fusion og jazz, fremført i en kalejdoskopisk form, der emmer af fest og farver.

Vi byder også velkommen til Hamborgduen Extrawelt, som nyder stor popularitet i Tyskland. Extrawelt består af Wayan Rabe og Arne Schaffhausen, som har spillet og lavet musikprojekter sammen gennem mange år.  Spejderrobot runder første aften af med et DJ-set med en omgang elektronisk dance.

Ved alle koncerter på Mejeriet vil der være visuals af den franske videokunstner, Pierre Ferry, der tidligere har lavet visuals for define festival.

Nye talenter

Fra den elektroniske musiks rødder til nye talenter De to første afdelinger af lørdagens program foregår på Multikulturhuset ved havnen, hvor Hans Peter Stubbe Teglbjærg fører os tilbage i historien gennem ”Ekkorum – nedslag i dansk elektronisk musik” i form af en artist talk med lydeksempler. Dette arrangement er gratis. Senere live performance med Morten Søndergaard og Schweppenhäuser/Thomsen, der opfører SPEOS: En poetisk-musikalsk sci-fidokumentar.

Mejeriet

Herefter forgår resten af festivalen igen på Mejeriet, hvor vi lægger ud med den spændende russiske sanger, komponist og designer Kate Shilonosova. I projektet Kate NV blander hun i sin performance så forskellige genrer som japansk pop, moderne klassisk musik og punk. MMMM fra Letland overtager scenen med deres spændende sceneshow, hvor de bærer flotte masker. De beskriver sig selv som et electro clash band inspireret af bl.a. dark electro, witch house og riot.

På define-teamets besøg på SPOT-festivalen fik vi øje på Simon Littauer, hvis musik er komponeret og udført live på modular synthesizer. Uden backtracks skaber han musik, der får folk til at danse.

Define festival 2019 slutter med et DJ-set med Rune Bagge, som beskrives som et enestående talent på den københavnske technoscene. Hans udgivelser har været ret forskellige og er alle præget af en blanding af dysterhed og melankoli, men trods det er der også tale om musik, der kan danses til.

define festival finder sted den 8. og den 9. november – du kan se programmet og tiderne på LINKET HER   

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk