Define festival lukker og slukker

4. februar 2021 Kultur
Jomi Massage har besøgt define festival. Pressefoto
Jomi Massage har besøgt define festival. Pressefoto

Det er ikke økonomien, der trykker define festival, som ved hjælp af tilskud fra fonde, virksomheder og institutioner har kunnet stable en to-dags festival på benene gennem 12 år, men desværre er festivalens ‘mor’, fundraiser og projektleder, Karen Andersen, flyttet fra Sønderborg.

Som i mange andre sammenhænge er det frivillige ildsjæle, der driver værket, og define-teamet har desværre ikke kunnet finde en afløser, der kunne påtage sig den del af teamets funktioner.

På grund af Corona-situationen foregik define festival 2020 som livestreaming fra Sønderborghus, hvor 194 fulgte hele streamingen og 632 var inde og kigge. Livestreamingen blev forberedt og styret af de to define-team-medlemmer Roald Christesen og Christian Prasno, som er en del af det elektroniske musikmiljø i Flensborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Starten på festivallen

For 12 år siden fandt en lille gruppe musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester sammen om at prøve at lave en elektronisk musikfestival. Det lykkedes og i løbet af årene samarbejdede define festival med Sønderborghus, Sønderjyllands Symfoniorkester, Sønderborg Bibliotek og Sønderborg Jazzclub samt Kulturwerkstatt Kühlhaus i Flensborg.

Ud over selve festivalen stod define festival også for define university – en workshop for musikstuderende og andre unge med interesse for elektronisk musik, som blev afviklet fire gange i alt. Der er også blevet lavet forløb for skolebørn. I 2019 organiserede define festival i samarbejde med STRØM workshops for 4-6 klasse, hvor de arbejdede med at lave elektroniske kompositioner på ipads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejde, donationer og sponsorater har været en vigtig forudsætning for at kunne holde festivalen, og define-teamet sender en stor tak til sponsorer og samarbejdspartnere gennem alle årene.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...