Define Festival nærmer sig – den 9. og 10. november går det løs

29. oktober 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det er nu 10 år siden, at en lille gruppe ildsjæle, bla. musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester, besluttede sig for, at Sønderborg skulle have en festival for elektronisk musik. Gennem 10 år er det lykkedes at stable spændende programmer på benene med ca. 100 forskellige kunstnere i alt. Et ret imponerende projekt, som kun er lykkedes ved hjælp af velvillige fonde og et godt lokalt samarbejde.

I år samarbejder DEFINE-festival med Sønderjyllands Symfoniorkester, Sønderborg Bibliotek og Sønderborghus.

Artiklen fortsætter under annoncen

To dage med hver sin indgangsvinkel: ”Fusion og Jam” på Alsion og ”Live Electronics” på Sønderborghus

Art Ensemble Syd åbner festivalen fredag den 9. november med en fusion af jazz, “ny musik”, experiment, avantgarde, rytme, lyd og melodi. Herefter er der koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester i samspil med Jomi Massage samt en opførelse af to værker af Frank Zappa i Alsionsalen.

Senere er Alsions Café rammen om en jam session med Tölöläb, Jomi Massage og medlemmer af Sønderjyllands Symfoniorkester. Det hele vil blive ledsaget af live-lyskunst på projektorskærme, udført af den prisbelønnede franske videokunstner, Pierre Ferry – en multi-kunst forestilling med både akustisk og elektronisk lyd- og lyskunst.

Artiklen fortsætter under annoncen

I publikumsområdet vil der være spændende installationer skabt af elever fra BGK på Sønderjyllands Kunstskole med harpenist og lydkunstner, Lucie Delhaye, og Pierre Ferry som workshopinstruktører.

Lørdagsintermezzo i MultiKulturhuset

MultiKulturhuset danner rammen om en fusion af digte og lyd lørdag eftermiddag, hvor der er lagt op til en stemningsfuld og sansemættet eftermiddag, hvor to poetiske forfattere og to nysgerrige musikere akkompagnerer hinanden til årets DEFINE-koncert på biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

De medvirkende er Emil de Waal, Gustaf Ljunggren, Liv Sejerbo Lidegaard og Lea Marie Løppenthin.

Live Electronics lørdag aften

Aftenen på Sønderborghus begynder med en lille performance fra DEFINE university 2018, hvor nogle af deltagerne vil vise resultater af deres projekter, som i år handler om at bygge og programmere egne instrumenter og controllere, samt at “controlle” musik og lyd. Derefter går den canadiske duo Joyful Talk på scenen og frembringer deres microclimate trance lydlandskaber, inspireret af naturen omkring dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faveblind sætter skub i festen med deres energiske live-shows og evne til at trække undergrunden ud i det poppede. Aftenen slutter med den tyske duo, Ströme, der på DEFINE-festivalen spiller deres første koncert i Danmark. Ströme spiller altid analogt og live med modular synthesizer og drum machines. De er kendt for at spille håndlavet modularmusik, som der både kan danses og lyttes til.

DEFINE festival university

DEFINE festival university er et undervisnings- og workshopforløb, der finder sted i forbindelse med festivalen. Ca. 30 personer fra regionen Sønderjylland/Schleswig fordyber sig i ét af tre emner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette års overskrift er “CONTROLLER”.

Underviserne er Svetlana Maras, Rebecca Stewart, Simon Roessler, Johannes Eberl Smed og Roald Christesen.

Se hele programmet HER på DEFINE FESTIVAL

 

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...