Deltag i Fællesspisning å synnejysk i Sønderborghus

24. oktober 2020 GF2020

Du kan komme med til hyggelig fællesspisning, hvor menuen står på gode sønderjyske retter og samtidig opleve forfatter Unna Hviid, som holder et kort oplæg ’Kampen for danskheden – en vandrelærers fortælling om Genforeningen’.

Unna Hviid fortælling tager afsæt i hendes novelle ”Genforeningen”, der handler om vandrelæreren Andreas Jensen.

Om tiden fra han i 1889 bliver vandrelærer i Sønderjylland for at tage kampen op mod fortyskningen af de dansksindedes børn – til glæden og euforien i Genforeningsdagene i sommeren 1920, hvor ‘Kedde Kryds’ kommer til Sønderjylland.

Arrangementet finder sted den 12.

Artiklen fortsætter under annoncen

november 2020 klokken 18:00 i Sønderborghus og fællesspisningen arrangeres som en ’sid-ned-koncert’ i henhold til de gældende retningslinjer for at hindre COVID-19 smittespredning.

Fællesspisninger er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020 og du kan læse mere om arrangementet – og bestille billetter – her..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...