Demonstration mod den omstridte hundelov

14. august 2018 Samfund

Søndag den 19. august er der demonstration imod hundeloven – og den begynder på Ringridervej på parkeringspladsen overfor Politigården kl. 14.

Demonstrationen handler om den lov, der har kostet flere end tusinde hunde livet. En stor del af de døde hunde blev aflivet, fordi de forsvarede sig mod angreb fra andre hunde. Forsvarer en hund sig, kan den lave en bidskade på den angribende hund – og det er nok til en dødsdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det faktum betyder færre turistindtægter, fordi tyske hundeejere ikke vil bringe deres kæledyr i livsfare. De fravælger Danmark som feriemål.

Rigtigt mange hunde aflives af myndighederne, fordi der er omvendt bevisførsel. Det er sådan, at hundeejere skal bevise, der ikke er muskelhundegener i deres hund – kan de ikke det, så bliver den aflivet.

Langt de fleste hunde er såkaldte blandingshunde og det er aldeles umuligt at sige, om der er ‘forkerte’ gener i dem.

Arrangørerne finder det mere rigtigt, at hundeejere skal stå til ansvar for deres hunde og går også ind for, at der følger et obligatorisk lydighedskursus med til både hund og ejer, når der anskaffes hund.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Følg SønderborgNYT på Instagram

10. august 2022 Erhverv

Efter et længere tilløb – og mange opfordringer fra vores læsere – er SønderborgNYT nu på Instagram. Du kan følge SønderborgNYT på Instagram via #sdbnyt eller finde vores Instagram profil her: https://www.instagram.com/sonderborgnyt/ Hilsen redaktionen  

Læs mere...