Den nye politistruktur er et plus for Sønderborg

6. august 2017 Erhverv

Den nye politistruktur vil ifølge TV Syd betyde, at politiet samler den lokale sagsbehandling og efterforskning på tre områdecentre – i Haderslev, Esbjerg og Sønderborg. Det vil betyde færre folk på de mindre lokalstationer og ikke i Sønderborg.

“Kriminalitetsbilledet har ændret sig væsentlig de seneste år. Der er blevet mindre kriminalitet i det hele taget. Men den kriminalitet, der så er kommet, den er blevet mere kompleks og derfor har vi brug mere specialiserede kompetencer, siger Kaj Nielsen, der er linjechef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbage i januar talte SønderborgNYT med tillidsmand Ole W. Stenshøj, der er på Politigården i Sønderborg.

Ole W. Stenshøj fortalte, at der kommer flere betjente på den lokale politistation.

“I den nye struktur beholder vi vores lokale beredskab og så bliver vi centralt sags- og efterforskningscenter og skal også dække Tønder og Aabenraa”, siger Ole W. Stenshøj til SønderborgNYT.

“Og det betyder jo, at vi bliver flere mand på stationen i Sønderborg”, siger han.Selvom de ekstra betjente skal arbejde med opgaver, der kommer fra Tønder og Aabenraa, så er det et plus for Sønderborg.

“Hvis der for eksempel sker et røveri her i Sønderborg, så vil de ekstra betjente jo også rykke ud”, siger tillidsmanden.

De betjente, der er bosat i Tønder eller Aabenrra vil nok blive boende der.

“Men nye betjente kan jo med fordel slå sig ned i Sønderborg, når deres arbejdsplads ligger på Ringridervej”, siger Ole W. Stenshøj.

Aabenraa og Tønder beholder deres beredskab, men mister altså sags- og efterforskningsafdelingerne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk