Der er sket fremskridt når det gælder klagesager på handicapområdet

28. april 2022 Politik

Den årlige opgørelse af klagesager indenfor både børne- og voksenhandicapområdet blev onsdag drøftet i Byrådet og det var formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, der først fik ordet:

“Jeg vil alene forholde mig til de sager, der handler om børn og her noterer jeg mig, at der i 2017 var 52 klagesager og denne gang var der blot 15. Ud af de 15 blev otte sendt retur og i sidste ende var der blot en sag, hvor Ankestyrelsen ændrede afgørelsen”, sagde Jesper Smaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Asger Romme Andersen fra Enhedslisten oplever, at han står ret alene med den mening, at antallet af fejl i handicapsager er for stort.

“Vi skal også huske, der er borgere, som ikke er tilfredse, men alligevel ikke anker. Derfor bør vi som byråd arbejde for at få antallet af omgjorte sager ned”, sagde han.

Ingrid Johannsen fra Venstre husker også byrådskollegerne på, at det handler om mennesker i alle sagerne. Mennesker, som har brug for hjælp.

“Derfor er trist med alle de omgørelser og jeg synes, vi skal sætte barren meget højere”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti føler sig sikker på, at der er bred enighed om, at antallet af omgørelser er for højt.

“Men vi skal også notere os, at der både er færre klager og færre omgørelser end tidligere”, sagde han og tilføjede:

“Mange omgørelser bliver fastholdt efter fornyet sagsbehandling og er altså ikke fejlafgørelser”.

“I Byrådet har vi pligt til at gøre, hvad vi kan for, at antallet af omgørelser falder og vi er godt på vej. Vi skal også huske på, at det er borgere med ressourcestærke pårørende, der klager”, sagde Ellen Trane Nørby fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen rundede drøftelse af med at sige, at Sønderborg Kommune er godt på vej på det område.

“Jeg husker tydeligt, hvor galt det så ud for fem til seks år siden og derefter er det år for år gået fremad”, sagde Erik Lauritzen.

SønderborgNYT TV sendte byrådsmødet direkte fra byrådssalen – som du kan se her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Kultur, Augustenborg

Kom i god tid når du skal se Den Kongelige Sommerballet

27. maj 2022 Kultur

Flere tusind besøgende forventes at indtage Augustenborg Pinsemandag 6. juni, når Den kongelige Sommerballet skyder dette års turné i gang i Augustenborg Slotspark klokken 19. Arrangørerne opfordrer vanen tro folk til at komme i god tid. Ligeledes opfordrer de lokalbefolkningen til at komme på cykel eller til fods, fordi man forventer pres på de ellers […]

Læs mere...