Der kommer en Genforeningsfest i skanserne den 11. juli

23. januar 2021 Kultur

Den 11. juli sidste år skulle have været dagen, hvor der blev holdt en kæmpe Genforeningsfest i Dybbøl Skanser, men den blev stoppet af Coronaen og alle restriktionerne. Planen blev i stedet, at genforeningen skal fejres til sommer.

“Og lige nu sidder vi og arbejder på et lave et arrangement, der bliver så Coronarobust, som det er muligt”, siger Kultur- og Erhvervsdirektør Nicolai Dupont til SønderborgNYT.

I bedste fald vil fejringen byde på et væld af oplevelser, eksempelvis musik, korsang, dans, performanceshow med genforeningstema, officielle taler, et musikprogram af nøje udvalgte kunstnere og meget mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1920 blev genforeningsfesten besøgt af 50.000 deltagere, ligesom repræsentanter fra regeringen og kongehuset deltog. Det er svært at spå om deltagertallet i 2021, men det er planen, at dagen vil få deltagelse af kongehuset, regeringen, officielle repræsentanter fra andre lande og regionsrådet.

Den usynlige modspiller, som bliver afgørende for, hvor meget eller hvor lidt, der bliver muligt, det er Corona-situationen.

“Vi både skal og vil rette os efter de eventuelle restriktioner, som er gældende, når vi når frem til den 11. juli”, siger Nicolai Dupont og tilføjer, at der planlægges med flere muligheder, så der under alle omstændigheder bliver en fejring af dagen og at det bliver eventuelle restriktioner, som afgør både antallet af deltagere og antallet af publikummer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...