Der ligger 1.250.000 kroner til kunst i Nordborg

17. maj 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Ved kommunesammenlægningen blev Nordborg Kommunes Kunstfonds formue på cirka 800.000 kroner pr. 31. december 2006 overført til Ny Sønderborg Kommune. Af ukendte årsager indgik fondens formue ikke i den nye kunstfond i Ny Sønderborg Kommune, men formuen har siden sammenlægningen stået urørt i det oprindelige obligationsdepot.

Depotets årlige afkast i renter og kursreguleringer har øget fondens formue til omkring 1250000 kroner per 31 december 2019.

Forvaltningen skriver, der ikke i vedtægterne er skrevet særlige bestemmelser for fondens nedlæggelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet i Sønderborg Kommune kan således træffe beslutning om nedlæggelse af fonden og om anvendelsen af de i den forbindelse frigjorte midler. For at tilgodese fondens oprindelige formål kan pengene tænkes anvendt til kunstneriske tiltag i tidligere Nordborg Kommunes lokalområde – herunder også i relation til Tangshave Bo- og Aktivitetscenter.

Inden Byrådet tager stilling, så skal Økonomiudvalget enten anbefale forvaltningens indstilling eller afvise den. Og punktet er på udvalgsmødet onsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Ruller besparelser i hjemmeplejen tilbage

14. juni 2024 Erhverv

Medarbejdernes travlhed i weekenderne i hjemmeplejen har været stor efter besparelserne sidste. Det viser tilbagemeldinger fra medarbejderne i hjemmeplejen og derfor har Social, Senior og Handicapudvalget besluttet at rulle en af besparelserne tilbage fra weekenden 22.-23. juni, skriver Sønderborg Kommune. ”Besparelserne har ramt hjemmeplejen hårdt, men nu prioriteres der 2 millioner kroner årligt til at […]

Læs mere...