Der ligger 1.250.000 kroner til kunst i Nordborg

17. maj 2020 Kultur

Ved kommunesammenlægningen blev Nordborg Kommunes Kunstfonds formue på cirka 800.000 kroner pr. 31. december 2006 overført til Ny Sønderborg Kommune. Af ukendte årsager indgik fondens formue ikke i den nye kunstfond i Ny Sønderborg Kommune, men formuen har siden sammenlægningen stået urørt i det oprindelige obligationsdepot.

Depotets årlige afkast i renter og kursreguleringer har øget fondens formue til omkring 1250000 kroner per 31 december 2019.

Forvaltningen skriver, der ikke i vedtægterne er skrevet særlige bestemmelser for fondens nedlæggelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet i Sønderborg Kommune kan således træffe beslutning om nedlæggelse af fonden og om anvendelsen af de i den forbindelse frigjorte midler. For at tilgodese fondens oprindelige formål kan pengene tænkes anvendt til kunstneriske tiltag i tidligere Nordborg Kommunes lokalområde – herunder også i relation til Tangshave Bo- og Aktivitetscenter.

Inden Byrådet tager stilling, så skal Økonomiudvalget enten anbefale forvaltningens indstilling eller afvise den. Og punktet er på udvalgsmødet onsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...