Der ser ikke ud til at være råd til skolerenoveringer og cykelstier i de kommende år

17. august 2022 Politik

Hvis byrådspolitikerne kigger i krystalkuglen lige nu, så er der udsigt til at der skal skrues alvorligt ned for renoveringen af blandt andet skoler og daginstitutioner i de kommende år og vi skal heller ikke regne med, at der laves ret meget cykelsti.

Det skyldes, at kommunen ret uventet står med regningen for byggeriet af blandt andet det kommende Service- og Logistikcenter.

Dengang Sønderborg Kommune satte byggeriet af Service- og Logistikcentret i gang, så var grundlaget, at kommunen kunne få lov til at optage nogle særdeles favorable ‘corona-lån’ til at betale regningen med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi fik ikke pengene udbetalt i 2021, men bad om at få rykket overførslen til i år. Byggeriet blev forsinket, fordi håndværkerne ikke kunne få materialer”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT. Lånene kan ikke tages hjem inden byggerierne er færdige og nu er lånefristen overskredet.

Sønderborg Kommune havde en forventning om, at ministeriet ville give grønt lys til at tage lånet hjem i år. Men det grønne lys blev ikke tændt – og det betyder, at som situationen er lige nu, så skal pengene til byggeriet af Service- og Logistikcentret findes i kommunekassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag er der rejsegilde på logistikcentret, som vil blive bygget færdig. Kommunen har tidligere forklaret, at det er langt billigere at samle en række funktioner – som eksempelvis Vej & Park og Brand og Redning – under samme tag.

“Og torsdag tager jeg til Christiansborg for at fortælle, hvad det betyder for Sønderborg Kommune, at vi ikke får lov til at tage lånene hjem”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...