Destilleriet Als er med i ny bog: Dansk Whisky

19. september 2019 Erhverv

“Reelt anede de fire andre ikke noget om at lave spiritus, da vi tog beslutningen, og jeg kendte kun processen som teori. Men et godt hold er ikke defineret af, hvad man kan fra begyndelsen, men af hvilke forudsætninger folk har for at lære det, de skal kunne”.

Det siger Krestian Muusmann fra Destilleriet Als i en pressemeddelelse fra Byens Forlag.

Destilleriet er et af de 18 danske destillerier, der er med i den nye bog Dansk Whisky. Her fortælles historien om de 18 destilleriers vej til at producere dansk whisky, som både de selv og kunderne kan li’ – og som i disse år henter masser af medaljer og priser i udlandet.

Destilleriet Als har i december 2018 lagt deres første whisky på fad.

“Forhåbentlig når vi at lægge 5.000 liter whisky på fad her i 2019 og fremover skal det gerne blive til 40 fade hvert år. De næste par år skal vi bygge vores brand op, pleje vores kunder, og på lidt længere sigt skal vi bredere ud. Ikke bare herhjemme, for vi tænker helt sikkert også på Tyskland som et oplagt, muligt marked”, siger Krestian Muusmann.

Dansk Whisky udkommer 5. oktober og er årets oplagte julegave til alle, der holder af whisky, iværksættere og gode historier – eller det hele på én gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

I et lækkert og læsevenligt layout fortælles historien om de danske destillerier, som i disse år sætter Danmark på whiskyens verdenskort. Det er en bog om skabertrang, stædighed og velsmagende iværksætteri hele vejen fra Jammerbugten til Bornholm.

Bogen fortæller historien om hvert enkelt destilleri – deres begyndelse, deres udfordringer og deres tanker om whisky. Den er båret af kærlighed til de dejlige dråber, respekt for håndværket og for den enorme forskellighed, whisky kan rumme – og så giver den et sjovt og spændende indblik i et dansk iværksættereventyr, der dækker hele landet og efterhånden også har ramt udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle har masser af skæve og sjove historier at berette, samtidig med at de knokler med at fadlagre den flydende livsglæde, som whisky kan være. En proces, som hele vejen kræver omhu og opmærksomhed. Det har de danske whiskyproducenter forstået. Nu kommer deres historie samlet for første gang.

Dansk Whisky giver læseren lyst til at synke ned med et gyldent glas inden for rækkevidde – og lyst til at besøge hvert enkelt destilleri for at høre mere om deres historie og deres drømme for fremtiden. Bogen er en oplagt julegaveidé og samtidig en bog, der kan vække glæde i lang tid fremover.

Artiklen fortsætter under annoncen

Præcis som en god, dansk whisky.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...