Destination Sønderjylland undersøger Coronaens betydning for vores ferievaner

2. februar 2021 Kultur

Vores ferie- og rejsevaner er under stor forandring og nu vil forskerne og turismeudviklere undersøge om pandemien efterlader varige fingeraftryk på vores ferie- og rejsevaner.

Aarhus Universitet stiller med forskerne og Destination Sønderjylland har bidraget til spørgerammen, som benyttes til undersøgelsen.

Du kan deltage i undersøgelsen her.

Undersøgelsen vil blive suppleret med interviews med udvalgte borgere, som har valgt at svare på spørgeskemaet samt turismeaktører og det forventes at undersøgelsens resultater er klar til sommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

At ferievanerne allerede har ændret sig grundet pandamien, vidner en undersøgelse fra oktober måned sidste år om, som Epinion gennemførte.

Undersøgelsen viser, at to ud af tre danskere holdt sommerferie i Danmark i 2020 og det er mere end tre gange så mange som sidste år og en stor del af dem var danskere, der normalt stikker af til udlandet, men som i år ændrede planer og valgte at holde sommerferie i Danmark, oplyser Visit Danmark.

Hele 36 procent af interviewpersonerne fortalte, at danskerne har fået et mere positivt syn på Danmark som ferieland, og det gælder især den yngre del af befolkningen på mellem 18-34 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er nogle af hovedkonklusionerne i en undersøgelse blandt 3.000 danskere, som analysevirksomheden Epinion har udarbejdet for VisitDenmark, Danske Destinationer og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Regionsrådsvalg: Regionsrådskandidater tager en tur gennem byen

22. oktober 2021 KV21

Fredag eftermiddag gik Mette With Hagensen og Jette Damsøe Henriksen en tur gennem Sønderborg midtby og de to regionsrådskandidater fik følge af borgmester Erik Lauritzen og andre socialdemokratiske partifæller. Og det giver god mening at gå ud og møde de kommende vælgere. “Når vi går på gaden, så har vi samtaler med folk, som vi […]

Læs mere...