Det bliver dyrere at få hentet sit affald – 715 kroner mere om året

28. november 2019 Samfund

Det skal være lettere at sortere sit affald ude i husstandene. Det er et af hovedformålene med en ny affaldsordning, som betyder, at hver husstand i fremtiden vil få tre nye spande og en miljøkasse. Dermed bliver det lettere for den enkelte at sortere sit affald korrekt – og netop korrekt sortering er nødvendigt for at sikre en bæredygtig håndtering af affaldet, forklarer formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard:

”Da vi sidste år vedtog Affaldsplanen 2019-2030 blev der opstillet en række krav til Sønderborg Forsynings håndtering af vores alles affald. Målet er, at det er let for borgerne at sortere affaldet rigtigt, så mest muligt af vores affald kan genanvendes. Det betyder, at affaldstaksterne stiger, men jeg hæfter mig ved, at Sønderborg Forsyning stadig er blandt de billigste for den samlede håndtering af vand, spildevand og affald i en normal husstand”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med den nye affaldsplan lever Sønderborg Kommune samtidig op til de skærpede krav EU er ved at indføre for affaldshåndtering. Krav som andre kommuner i området også skal leve op til fremover.

715 kroner mere om året

Prisstigningen for en standardløsning for i 2020 vil stige med 715 kroner i forhold til 2019.

”Med den nye affaldsordning sætter vi et ambitiøst niveau for fremtidens sortering af affald. Der er bred enighed om, at vi skal arbejde bæredygtigt i Sønderborg Kommune, og det har en pris, som vi alle er med til at betale. Til gengæld gør vi det lettere for de enkelte husstande at sortere, og kan få en bedre pris for det affald vi sender til genanvendelse”, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal..

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammenlignet med de andre forsyningsselskaber i området vil Sønderborg Forsynings samlede pris for vand, spildevand og affaldsindsamling stadig være blandt de billigste. Samtidig ændres ordningen så alle husstande betaler samme pris uanset om man stiller sine skraldespande ud til skel ved tømning.

Med den nye ordning vil alle husstande få fire nye spande, hvor den ene er en miljøspand – ligesom der skal sorteres anderledes. Med den nye sortering vil Sønderborg Kommune være førende blandt de syd og sønderjyske kommuner inden for affaldssortering. Samtidig vil flere genbrugspladser fremover være døgnåbne.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ny takster skal godkendes på byrådsmødet den 18. december.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...