Det er både forståeligt og ærgerligt Fælleslisten er lukket ned, siger Aase Nyegaard

11. marts 2023 Augustenborg
Aase Nyegaard stoppede lokalpolitik med udgangen af 2021.
Aase Nyegaard stoppede lokalpolitik med udgangen af 2021.

Forleden lukkede Fælleslisten og tidligere borgmester i Augustenborg og Sønderborg, Aase Nyegaard, siger til SønderborgNYT, at det er ærgerligt, men desværre forståeligt og det rigtige, at Fælleslisten lukkede ned.

“Hvis et partier eller lokallister skal have borgernes opbakning, så skal de skal gøre sig gældende. Og det betyder, at kandidaterne skal være synlige hele tiden, så borgerne kender dem og ved, hvad de mener og hvad de agter at gøre noget ved”, siger Aase Nyegaard og tilføjer, at kandidaterne hele tiden skal sørge for at møde borgerne og snakke politik med dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv blev hun medlem af Fælleslisten i Augustenborg, fordi hendes nabo, H. C. Nielsen – op til kommunalvalget i 1997 – spurgte, om hun ikke ville være med.

“Jeg var i skolebestyrelsen, så jeg var lidt kendt og jeg kom også i Byrådet”, siger hun. Ved valget i 2001 var hun spidskandidat for Fælleslisten i Augustenborg og partiet fik opbakning nok til, at Aase Nyegaard kunne sætte sig i borgmesterstolen.

“Fælleslisten for Sundeved og Fælleslisten for Sydals fik også borgmesterposterne i deres kommuner, så vi var tre Fællesliste-borgmestre på Als og Sundeved”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store kommune

Efter kommunesammenlægningen fortsatte Fælleslisten og ved valget i 2009 fik partiet otte mandater i Byrådet – og Aase Nyegaard snuppede borgmesterstolen fra Jan Prokopek Jensen fra Socialdemokratiet.

“Sidst i valgperioden manglede der penge i kommunekassen og vi var nødt til at sætte skatten op. Jeg tror, det var det, der kostede rigtig mange stemmer”, siger Aase Nyegaard, som forlod lokalpolitik, da det nuværende byråd satte sig i Byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har altid ment, at lokallister er det bedste for kommunerne, fordi lokallister har plads til, at alle ikke skal mene det samme – og de er ikke delvist styret af Christiansborg eller af ideologier”, siger Aase Nyegaard.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...