Sammenholdet holder Augustenborg/Bro Frivillige Brandværn kørende

19. januar 2023 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Klaus Iskov er kaptajn hos Augustenborg/Bro Frivillige Brandværn og han fortæller, der er 29 frivillige brandmænd på stationen i Augustenborg.

“Det er et fint antal. Vi har været nede på 23 og det gjorde os sårbare”, siger Karsten Iskov til SønderborgNYT.

For at være skarpe til at slukke brande og hjælpe beredskabet med andre opgaver, så bliver der øvet.

“Vi har 12 årlige øvelser, men tager dem alle to gange, så vi sikrer, at alle brandmænd har mulighed for at være med og nogle af os er med alle gange”, siger brandkaptajnen og fortæller, at øvelser er obligatoriske.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For år tilbage sagde en brandmand til mig, at det er frivilligt at melde sig ind og det er også frivilligt at melde sig ud. Alt derimellem er pligt”

Kaptajn siden 2018

Kkaus Iskov blev kaptajn på den lille brandstation i 2018 og inden da var han kasserer i seks år.

“I 2018 var vi 23-24 frivillige og vi besluttede os for, at vi ville finde to nye hvert år og efter vi havde holdt Åbent Hus, så kom der et par nye”, siger han.

Klaus Iskov har været ude for at møde mennesker, som altid har boet i Augustenborg, der troede, at brandstationen var lukket.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De har set, der står Sønderborg på brandbilerne og har ikke noteret sig, vores station ligger på Langgade”.

Synlighed er vigtigt

“Vi har en Facebookside, hvor vi fortæller, hvor fedt det er at være frivillig brandmand og vi tror, der virker bedre end at skrive, vi mangler frivillige”, siger kasserer Henrik Hansen til SønderborgNYT. De frivillige brandmænd stiller også op med brandbil og foldere, når der er lokale arrangementer.

“Om det er dét eller noget helt andet, som gør, at der kommer nye frivillige, kan vi ikke sige”, lyder det fra kaptajnen, som tilføjer, at hvis ikke der hele tiden er frivillige, så lukker brandstationen, som det lige er sket i Vester Sottrup og en udrykningstid på 5-10 minutter mere kan gøre en forskel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Penge i kassen

De Frivillige Brandværn får et tilskud til driften fra kommunen og så tjenes der penge på passive medlemskaber og en arbejdsindsats ved arrangementer. Der søges også penge fra fonde.

“Økonomien er i balance og vi kan holde udstyret vedlige”, siger kasseren. Ind imellem skal brandmændene også have nye uniformer og hver af dem koster 5000 kroner.

Herligt sammenhold

Klaus Iskov fortæller, han blev frivillig brandmand for at blive en del af de specielle fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kender hinanden bedre end fodboldspillere gør og enhver af os ved præcis hvad hver og én af de andre kan og ikke kan”, siger han.

Kasseren fortæller, han er tilflytter og en dag så han en brandbil på gaden.

“Så tænkte jeg, det kunne være fedt at være med”, siger han. Den tanke må han have del med fruen derhjemme, fordi det var hende, som sagde til brandkaptajnen, at han gerne ville være med.

“Det tæller rigtigt meget for mig, at jeg ved at være frivillig brandmand er med til at gøre noget godt for lokalsamfundet”, siger bestyrelsesmedlem Søren Winther.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan også melde dig som frivillig brandmand – det kan du læse mere om på hjemmesiden Bliv Brandmand Nu.dk

16. april 2024 Samfund, Sønderborg

OMBOLD og kommunen vil favne endnu flere udsatte borgere

16. april 2024 Samfund

Gennem et tre-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med seks millioner kroner, vil OMBOLD og DIF i samarbejde med Sønderborg Kommune overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og løb/gang, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber. Selvom fodbolden de sidste par år har givet mange socialt udsatte mennesker i […]

Læs mere...