Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg
Pressefoto
Pressefoto

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar.

Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de mest udsatte borgere, der færre penge at leve for, skriver Sønderborg Kommune.

Men nu er der hjælp på vej, fordi en lang række af de frivillige foreninger opretter et folkekøkken, der forventes at åbne i januar. Planen er, at folkekøkkenet holder åbent hver torsdag fra kl. 17 til 20, hvor udsatte borgere mod en mindre egenbetaling kan få et godt måltid mad.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi synes, at et folkekøkken er et super godt initiativ i denne tid, hvor mange udsatte borgere er udfordret af stigende priser på mad, varme og el. Derfor vil vi gerne støtte op om et folkekøkken i det omfang, det kan lade sig gøre og derfor stiller vi Frivillighedens Hus til rådighed. Her har kommunen rammerne, der gør, at der både kan laves mad, og der er god plads til at huse de personer, der møder op”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Didde Lauritzen.

Initiativet til et folkekøkken kommer fra: Kirkens Korshær, det lokale udsatteråd, Red Barnet, Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe, Sønderborg Kvinde- & Krisecenter, SIND, Frelsens Hær og Røde Kors.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningerne har rammerne til folkekøkkenet på plads, men leder derudover også efter et sted, der er egnet til opbevaring af de fødevarer, som bliver doneret til folkekøkkenet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...