Det koster 100.000 kr. at undersøge grundlaget for en færge til Brunsnæs

16. december 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

En cykelfærge her fra Brunsnæs til en destination på den tyske side af Flensborg Fjord vil styrke vækst og turisme på Broagerland, mener landdistriktsudvalget, som har bevilget 100.000 kr. til forundersøgelse af bl.a. økonomi, anløbsforhold og priser på færger.

I flere end 20 år har ildsjæle og turismeaktører på begge sider af grænsen arbejdet med ideen om en cykelfærge, som skal sejle over Flensborg Fjord. Med jævne mellemrum har ideen fået luft under vingerne, men oftest er den slået til jorden igen – af forskellige grunde, ikke mindst krav til sikkerhed ombord ved sejlads i internationalt farvand og problemer med at finde en færge, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Imidlertid synes en af de væsentligste forhindringer nu at være væk, idet Søfartsstyrelsen i 2015 meddelte, den ikke vil stille krav om sikkerhed svarende til international sejlads jf. den såkaldte Solas-konvention. Det vil i stedet være “sikkerhedskravene for mindre indenrigspassagerskibe i de inderste, kystnære farvande”, der vil blive lagt til grundtaget afsæt i.

Forretningsplanen skal desuden give svar på, hvilke to steder på hver side af Flensborg Fjord, færgen skal sejle imellem, omkostninger ved at klargøre færgestederne, hvor stor færgen skal være for i forhold til økonomi og behov, en analyse af krav til færgen, passagerunderlag, tilbud på færger/skibe og et driftsbudget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Af udvalgets beslutning fremgår, at projektet organiseres i en styregruppe i Landsbylauget for Brunsnæs/Iller/Busholm, der får hjælp af en projektleder i Sønderborg Kommunes landdistriktssekretariat.

Forretningsplanen skal danne grundlag for et efterfølgende arbejde med de involverede kommuner, regionen, rederier, fonde og andre, som kunne tænkes at ville investere i projektet.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...