Det Sønderjyske Køkken: Husk at bestille bord til Sønderjyllands Gourmetuge

20. februar 2018 Erhverv

I næste uge er der gourmetuge, hvor det er muligt at få en spændende madoplevelse på flere lokale spisesteder. Det Gamle Rådhus og Benniksgaard i Gråsten er med. Det samme er Hotel Comwell og Det Sønderjyske Køkken.

Prisen for maden er 230 kroner og det synes køkkenchef Sune Axelsen i Det Sønderjyske Køkken er glimrende.

“Det giver nemlig rigtigt mange mennesker muligheden for at få en virkelig god madoplevelse og det er da dejligt at se, at der er en del sønderjyske restauranter, der er gået med på ideen”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med til en god madoplevelse hører også et veldækket bord.

Det Sønderjyske Køkken agter ikke at servere frikadeller og stuvet hvidkål.

“Men det kunne vi sagtens have gjort, fordi gourmet sådan set er at løfte en ret op til et højere niveau”, siger Sune Axelsen til SønderborgNYT.

I Det Sønderjyske Køkken serveres der Stegt sild med Ramsløg og hjemmebagt rugbrød til forret.

Hovedretten er Als Kylling fra Asserballe med grønkål og bagte beder og desserten er Romtopf med Gode Råd og fløderand.

Anretning spiller stor rolle

“Selve anretningen af maden på tallereken spiller en stor rolle. Måden vi anretter på, får alt til at gå op i en højere enhed”, siger køkkenchefen.

For ham er der ingen forskel på, om det handler om Als Kylling fra Asserballe eller frikadeller.

“Retterne skal have et løft og anrettes, så de er rigtigt indbydende at kigge på”.

Du kan bestille bord til Sønderjyllands Gourmetuge HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk