DGI-Stafet skal markere Genforeningen – og du kan være med

1. maj 2020 Kultur

På lørdag skulle den oprindelige Stafet 2020 rundt i Syd- og Sønderjylland skydes i gang i Aabenraa for at markere 100-året for Genforeningen. Den markering er blevet flyttet til maj måned 2021 grundet coronakrisen, men motionisterne kan alligevel komme ud og få sig rørt med en virtuel Stafet-udgave.

Bag ideen står DGI Sønderjylland, og den fik hurtig opbakning fra de 25 løbeklubber og idrætsforeninger, der er medarrangører i Stafet 2020:

”Klubberne syntes idéen var super god og en perfekt anledning til så småt at få startet op i aktiviteterne igen efter en lang nedlukningsperiode”, siger løbekonsulent Danni Callesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen hver for sig

Fra lørdag d. 2. maj til 29. maj har hver af de 25 foreninger rundt i Syddanmark én dag, hvor de skal få aktiveret de lokale motionister med en gå- eller løbetur hver for sig med start fra egen hoveddør.

Efter turen opfordres deltagerne til at dele et billede under hashtagget #sammenhverforsig og skrive, hvor mange kilometer turen har været.

På den måde kan deltagerne i den virtuelle stafet føle, at de er en del af et større fællesskab trods det foregår på afstand og hver for sig:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bliver spændende at se, hvor mange kilometer vi samlet set får gået og løbet i hele maj måned. Vi samler kilometerne sammen hver dag og opdaterer løbende, hvor langt den virtuelle stafet er nået rundt”, lyder det fra Danni Callesen.

Fælles løb den 30. maj

Stafetten løbes i mål den 30. maj ved, at styregruppen bag DGI Stafet 2020 inviterer alle 25 foreninger samt medlemmer og øvrige interesserede til at løbe eller gå en tur.

”Oprindeligt skulle alle stafetløberne være samlet d. 30. maj 2020 for sammen at bringe depechen i mål på Folkehjem i Aabenraa – det må vi vente med til næste år, men vi kan lave en fælles afslutning på den virtuelle Stafet 2020 og slutte af med en tur hver for sig”, siger frivillige Holger Jacobsen, der sammen med konen skal af sted på lørdag, når AAIG Motion inviterer på den første af i alt 26 virtuelle stafetløb i maj måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta

I den oprindelige og den virtuelle stafet deltager 25 foreninger i de syv syddanske kommuner: Sønderborg, Aabenraa, Tønder, Esbjerg, Vejen, Kolding og Haderslev.

Deltagelse i den virtuelle Stafet sker gennem begivenheder på Facebooksiden DGI Stafet 2020

Billede: DGI-løb, fotograf: Lasse Olsson

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...