DI-måling: Peter Hansen ser skattestigningen som stor faktor

3. september 2015 Erhverv

Byrådsmedlem Peter Hansen, Venstre, skriver:

Sønderborg fik igen igen dumpekarakter.

Så kom den årlige karakterbog fra DI om kommunernes erhvervsvenlighed.

Peter Hansen ser skattestigningen som en stor faktor.

Peter Hansen ser skattestigningen som en stor faktor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er for andet år i træk bundproppen.

Det er – undskyld mit sprogbrug – fandme for dårligt. Vi er Danmarks tredje største industrikommune og alligevel så dårlig i erhvervsledernes øjne. Når man læser hvad der optager virksomhederne mere end landsgennemsnittet i Sønderborg, så er det arbejdskraftens tilgængelighed og skat.

Det har vi i Venstre sagt mange gange og vi bekræftes endnu engang, desværre. Jeg ved godt, at man prøver mange tiltag og borgmester, kommunaldirektør og vækstråd besøger flittigt virksomhederne i en charme offensiv.

Artiklen fortsætter under annoncen

De Konservative prøver at gøre det til deres mærkesag, men tør heller ikke tage hårdt fat om nældens rod og vise mandsmod.

Jeg var selv en af de virksomheder, der fik spørgeskemaet. Det var en sund øvelse, at tænke over de enkelte spørgsmål og jeg er sikker på, at undersøgelsen udtrykker det, man føler og fornemmer i vore virksomheder.

Den oplevede virkelighed er virksomhedernes virkelighed.

I Sønderborg er det desværre oplevelsen af en kommune, hvis svar på økonomiske udfordringer er, at sætte skatten op, så attraktiviteten for bosætning mindskes og derved også evnen til at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Hvornår indser et flertal i byrådet, at vi er på den gale vej.

Det kan kun gå for langsomt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...