Disruptionrådet kommer en tur til Rinkenæs

17. juni 2018 Politik

Otte ministre, topchefer og eksperter deltager i et møde i regeringens Disruptionråd mandag og tirsdag i Rinkenæs. Bl.a. er udenlandsk arbejdskraft til debat.

Hvordan sikrer vi, at virksomhederne har de folk, de har brug for, og at den danske arbejdsmarkedsmodel er gearet til nye forretningsmodeller som for eksempel platformsvirksomheder som Hilfr?

Det er noget af det, regeringens Disruptionråd skal diskutere på sit 7. møde.

Otte ministre deltager i mødet og vil i den forbindelse besøge en række virksomheder i området.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger virksomheden Linak sammen med blandt andre LO’s formand Lizette Risgaard, DA’s direktør Jacob Holbraad samt direktør Vibeke Svendsen og direktør i Netcompany, André Rogaczewski. .

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger i en pressemeddelelse:

Ny teknologi har været på dagsordenen længe, men det kræver også kvalificeret arbejdskraft at udnytte den rigtigt. Og det er noget af det, vi kommer til at diskutere på det kommende møde i Disruptionrådet. Ligesom behovet for udenlandsk arbejdskraft er på dagsordenen. Det er blevet sværere at få de hænder, der er brug for. Det hører jeg, når jeg besøger virksomheder, og det viser tallene også, så det er afgørende, at vi handler nu. Ellers risikerer manglen på arbejdskraft at bremse væksten, og det kan koste ordre og dermed arbejdspladser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De får også ministerbesøg:

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers samt undervisningsminister Merete Riisager: Danfoss Silicon Power, Flensburg.

Finansminister Kristian Jensen: Hannemann Engineering, Sønderborg.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg: Ecco sko A/S, Bredebro.

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøger følgende 19. juni: Haderslev Kommune, Esbjerg Kommune og Esbjerg Sygehus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...