DMI: Kraftig regn, lokalt skybrud og torden kan ramme landet

27. juni 2017 Samfund

Torsdags- og fredagsdøgnet ser på nuværende tidspunkt ud til at kunne ende med at blive en meget våd omgang, når et lavtryk med tilhørende fronter trækker op over landet sydfra.

Det oplyser DMI.

Stedvis kan der komme kraftig regn – mere end 24 mm regn på 6 timer –  og også lokale skybrud – mere end 15 mm regn på 30 minutter – og der kan tillige komme torden.

Der kan i løbet af torsdagen og fredagen mange steder falde mellem 20 og 40 mm, lokalt op til 50 mm.

Måske ikke så slemt

Artiklen fortsætter under annoncen

Da vi kommer til at ligge lige på grænsen mellem den varme og kølige luft, skal der ikke store forskydninger til før fronter og lavtryk tager en bane lige øst eller vest om Danmark, og vi derved slipper for de mest massive regnmængder og tordenbyger.

TV2 Vejret er enig

Mere end én måneds regn kan komme til at vælte ned over dele af Danmark i løbet af blot et par dage, oplyser TV2 Vejret.

Der er nemlig fortsat udsigt til særdeles vådt vejr de kommende dage, hvor torsdag og især fredag ser meget våde ud med regn, der lokalt kan give op mod 70 mm på blot et par dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af onsdagen er det især i Jylland og på Fyn, at man kan forvente byger, lokalt måske med torden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Kristian Bonefeld skriver til kommunens medarbejdere

23. maj 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Kristian Bonefeld, Venstre, skriver:  Sidste onsdag havde Byrådet kommunens økonomi til drøftelse og jeg udtrykte i den sammenhæng undren over nogle forhold omkring budgettet. Dagen derpå blev jeg kontaktet af en journalist og vi havde en snak omkring kommunens økonomi i almindelighed – 9 minutter blev det til, kan jeg se på min telefon. […]

Læs mere...