DMI: Risiko for kraftig regn og torden tirsdag og onsdag

10. juni 2019 Samfund

Man skal være opmærksom på, at der tirsdag og onsdag er risiko for, at der kan komme kraftig regn til dels med torden i hele landet, skriver DMI, mens TV2 Vejret mener, der blot kommer op til 0,1 millimeter regn i Sønderborgområdet tirsdag og det samme gælder onsdag.

DMI fortæller, der strømmer varm og efterhånden fugtig luft op over Central- og Østeuropa fra sydlige retninger.

Fordi den kølige luft over Skandinavien ikke viger for varmen uden modstand, dannes der varmfronter, som fra syd bevæger sig op over Danmark.

Luften i varmfronten er meget fugtig og ustabil, så nogle steder kan der opstå torden, advarer DMI.

Vandindholdet i luftmassen er så stort, at der kan komme mellem 20 og 40 mm over en periode på 3 til 12 timer.

De forskellige vejrmodeller har svært ved at forudsige vejret i en så varm og fugtig luftmasse, hvor der både kan udvikles tordenceller og deciderede fronter og lavtryk med udbredt nedbør, så vejrsituationen er usikker.

I perioden fra tirsdag morgen eller formiddag og frem til onsdag eftermiddag, er det en god idé at være opmærksom og beredt på, at der kan komme relativt store regnmængder.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre elever fra Det Blå Gymnasium fik en pris for deres præstation i Nationaløkonomi

28. november 2022 Uddannelse

Forleden deltog tre elever fra Det Blå Gymnasium – Max Victor Møller Nielsen, Kasper Møller Johnsen og Nikolaj Palmelund Jessen – i DM i Nationaløkonomi, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse. Årets tema var Bæredygtig samfundsøkonomi – udfordringer og økonomisk politiske løsninger på kort og/eller langt sigt. Eleverne tog prisen, Buchanan Policy Price, for deres præstation. […]

Læs mere...