DMI: Risiko for spejlglatte veje og fortove

1. februar 2014 Uncategorized

Lørdag formiddag, når vi får et kraftigt omslag i vejret med nedbør i Sønderjylland, kan temperaturen fortsat ligge lige under frysepunktet nogle steder og det skaber risiko for isslag og ekstremt glatte veje og fortove.

Foto: Ole Kæhler

Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Og selv om temperaturen i to meters højde stiger til mellem 1 og 4 grader, vil mange overflader stadig have en temperatur, som er under frysepunktet. Så uanset om nedbøren falder som slud eller regn, kan der, når nedbøren rammer den frosne jordoverflade, blive dannet et lag af is, forklarer tv.syd.

Når de underafkølede regndråber rammer overflader, vil de øjeblikkeligt fryse og lægge sig som et is-panser, der kan være næsten usynlig – men ufatteligt glat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...