Dobbelt cafékoncert i Musikskolen

2. november 2018 Kultur

I musikverdenen kender man til begrebet dobbeltkoncert for to instrumenter. For eksempel har den store tyske komponist J. S. Bach skrevet dobbelt koncerter for violin, og Brahms har skrevet dobbeltkoncert for violin og cello.

Sønderborg Musikskole tager de gamle mestres idé op, og arrangerer en dobbelt cafékoncert.

Det dobbelte består i, at der spilles to musikcaféer på én dag. Første koncert begynder klokken 18 00 og koncert to begynder klokken 19 15.

Som publikum kan man vælge blot at høre den ene af koncerterne eller få fuldt udbytte og være med til begge koncerter, skriver Musikskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er udvalgte af musikskolens elever som spiller. Repertoiret bliver bredt, og der bliver spillet musik for både strygere, blæsere, klavermusik og også en enkelt af musikskolens slagtøjselever.

Også en debut

Det er musikskolens nye strygeorkester, som skal spille koncert for første gang. Musikskolens nye strygeorkester består af musikskolens bedste violin-, bratch-, cello- og kontrabas elever, som for de flestes vedkomme går på musikskolens talentlinje MA eller det konservatorieforberedende kursus MGK. På strygerorkestrets program er blandt andet musik af barokkomponisten Vivaldi.

Artiklen fortsætter under annoncen

I pausen mellem de to koncerter er MGK eleverne klar med hjemmebagt kage og frisklavet kaffe.

Der er fri adgang til koncerterne, som foregår i salen på Sønderborg Musikskole.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...