Døgnåbent: Vil du have “nøglen” til Glansager Genbrugsplads?

28. august 2017 Erhverv

Nu er der håb for alle dem, der har svært ved at nå at komme på genbrugspladsen. Fra 5. september til 31. december afprøver Sønderborg Forsyning nemlig en ny ordning, hvor i alt 500 forsøgspersoner får adgang til Glansager Genbrugsplads uden for almindelig åbningstid. Bliver forsøget en succes, vil portene til genbrugspladsen blive åben for alle – døgnet rundt, alle årets 365 dage.

“Bestyrelsen har længe haft et ønske om at tilbyde borgerne i Sønderborg kommune adgang til genbrugspladsen på alle tider af døgnet. Derfor er forsøget med ’Adgang365’ et vigtigt skridt i den rigtige retning”, siger Sønderborg Forsynings bestyrelsesformand, Svend Erik Petersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ved at tilbyde adgang til genbrugspladsen uden for bemandet åbningstid hjælper vi ikke bare de kunder, der har svært ved at nå at aflevere deres genbrugsmaterialer inden for almindelig åbningstid. Vi håber også at se en forskel i de nuværende spidsbelastninger omkring åbnings- og lukketid. På den måde sikrer vi, at alle brugerne af genbrugspladserne vil opleve et serviceløft”.

Dit mobilnummer er din personlige nøgle

Alle med bopæl i kommunen har mulighed for at tilmelde sig Adgang365 HER på Sønderborg Forsynings hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved tilmeldingen skal man, udover navn og adresse, oplyse sit mobilnummer samt registreringsnummeret på sit køretøj. Bliver ansøgningen accepteret, vil man via det oplyste mobilnummer få adgang til Glansager Genbrugsplads på alle tider af døgnet i forsøgsperioden.

“Vi har valgt at starte med en forsøgsordning frem til nytår, så vi kan sikre os, at alt fungerer efter hensigten. En genbrugsplads rummer mange potentielle farer, og vi kan ikke bare åbne portene, når vores genbrugsvejledere ikke er til stede”, forklarer Sønderborg Forsynings direktør, Lars Riemann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sikkerhedshensyn betyder, at det ikke vil være muligt at aflevere alle affaldstyper uden for den bemandede åbningstid, f.eks. vil man ikke kunne aflevere farligt affald eller materialer til deponi. Samtidig vil hele genbrugspladsen være videoovervåget, og der er opsat bomme og adgangskontrol.

Bedre forhold for virksomhederne

Man kan melde sig som forsøgsperson i Adgang365 både som privatperson og som erhvervsvirksomhed. Svend Erik Petersen forventer, at især håndværkerne vil tage imod tilbuddet om øget adgang til genbrugspladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Glansager Genbrugsplads har rigtig mange erhvervskunder, ikke mindst håndværkere, der afleverer f.eks. byggematerialer. Med Adgang365 slipper de for at skulle tilpasse arbejdsdagen til vores åbningstider”, siger Svend Erik Petersen, der forventer, at ordningen bliver permanent, når forsøgsperioden er afsluttet.

“Planen er naturligvis, at Adgang365 skal være en permanent ordning. Når forsøgsperioden er afsluttet, vil vi evaluere resultaterne, og herefter præsentere den endelige model for en øget adgang til genbrugspladserne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på sonfor.dk/365

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...