DR-successen ultra:bit kan prøves i Universe

5. juli 2019 Erhverv

DRs kæmpe succes ultra:bit kan prøves af børn og voksne i Universe fra den 8. juli til den 9. august. Universe Science Park giver alle børn og deres forældre muligheden for at udforske den lille micro:bit, kendt fra DR ultra:bit.

Parken har opbygget en stor sommerworkshop, der er åben alle dage fra kl. 12 til kl. 18, skriver Universe.

Det er blandt andet menneskebowling, micro:bittbordtennis, lave sine egne programmer med micro:bits og masser af udfordringer, der står klar til gæsterne i sommerferien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er fantastisk, at børn og lærere over hele landet har taget ultra:bit så hurtigt til sig. Men børnene vil jo også gerne lege og lære mere om teknologi sammen med deres forældre. Derfor er vi glade for, at vi sammen med vores mange samarbejdspartnere over hele landet, heriblandt Universe Science Park, på forskellige måder kan imødekomme den kæmpestore efterspørgsel efter ultra:bit-oplevelser til børn og deres voksne”, siger Trine Charlotte Jensen, projektleder hos DR Skole i Aalborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

DR har i tæt partnerskab med Centre for Undervisningsmidler og støtte fra Industriens Fond udviklet projekt Ultra:bit.

Ultra:bit benytter en BBC micro:bit, der kan bruges til undervisning i simpel kodning for børn.

Ultra:bit har til formål at inspirere børn til at bruge deres veludviklede fantasi, nysgerrighed og kreativitet til selv at skabe noget brugbart og sjovt med teknologi.

Flere end 60.000 børn i 4. klasse over hele landet har været i gang med at lege og lære at kode med micro:bits, der er på størrelse med en tændstikæske.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Universe er vi meget begejstrede for micro:bit’en. Den er nem at gå til og man kan hurtigt lave alt muligt sjovt med den. Vi har mange ideer, som man kan prøve, men det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser. Vi vil altid gerne opfordre vores gæster til blive begejstrede for teknologi og en af de vigtigste teknologier, også i fremtiden, er computere. I workshoppen har vi lagt vægt på vise hvor sjovt det er at programmere og hvor hurtigt man kan lave alt muligt forskelligt. Vi glæder os meget til at se hvad vores gæster finder på”, siger Mathilde Hoeg, projektleder i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...