Dreng fik ødelagt tøj og taske – får ingen erstatning fra Arkil

15. december 2017 Samfund

I forbindelse med renoveringen af cykelstien fra Hørup til Sønderborg – som er blevet rigtig fin nu – fik en dreng ødelagt tøj og rygsæk ved at køre på cykelstien i starten, hvor den kun var tjæret og den endelige belægning endnu ikke var lagt.

Drengens far har været i dialog med Arkil, som fortæller, at cyklister i hele perioden – med skiltning – blev henvist til kørsel på Søndre Landevej.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Arkil har i sagens natur altid et stærkt fokus på at skabe sikre forhold for både trafikanter og vores egne ansatte. Derfor har der under hele vejarbejdet også været skiltet, afspærret og etableret en omkørsel helt i tråd med den plan, som politiet og Sønderborg Kommune har godkendt, og som kommunen i øvrigt også har været ude at kontrollere. Desværre må vi dog sige, at vores folk har oplevet, at der er en del cyklister, som ikke har respekteret afspærringen og omkørslen”, siger Arkils kommunikationschef Lars Blunck til SønderborgNYT.

Drengens far er ikke enig med Arkil, men mener, at cyklister blev på cykelstien og at eneste midlertidige forhold på landevejen var en afmærkning med flydende asfalt, hastigheds-nedsættelse og at lastbilen med asfalt holdt på landevejen og supportede maskinerne på cykelstien.

Ifølge Arkil er det korrekt, at cyklisterne blev henvist til kørebanen, men hverken politiet eller kommunen havde krævet, at der skulle være en midlertidig cykelsti på landevejen. I stedet blev bilisterne varslet om cyklister på kørebanen ved hjælp af et skilt, og samtidig var der  en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Drengens far efterlyste på Facebook mennesker, der kan be- eller afkræfte, der har været skiltet, mens Arkil lavede cykelstien.

Syv personer har ikke bemærket nogen skiltning, en enkelt har og der er også en, der skriver, at skiltene kom nogle dage efter arbejdet var begyndt.

“Vi betvivler på ingen måde, at drengen har fået beskadiget sit tøj og sin rygsæk, og vi er som udgangspunkt altid klar til at kompensere for skader, når vi entydigt begår fejl. Det mener vi bare ikke, er tilfældet her, fordi vi netop har skiltet, som vi skulle. Derfor kan vi ikke erstatte skaderne i det her tilfælde”, siger kommunikationschef Lars Blunck.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk