Drømmen om at overtage Sønderborg Friskole lever videre

7. maj 2017 Samfund

Alle kan ifølge vedtægterne melde sig ind i Sønderborg Friskoles skolekreds, hvis bestyrelsen godkender medlemskabet og på den måde opnå stemmeret ved en generalforsamling.

“Det er spændende, om de agter at tage imod nye skolekredsmedlemmer eller om de bare holder fast i, at de ikke vil have nogen til at blande sig”, siger inititivgruppen, der stadig drømmer om at overtage friskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er også interessant, hvad banken siger til at friskolen afslår en potentiel indtægtskilde til en virksomhed, der må have stram økonomi med så få elever”, siger Ingeborg Johansen fra initiativgruppen.

Tanken er, at initiativgruppen via deres medlemskab af skolekredsen tilbyder at indskrive en lang række elever.

“Men på betingelse af, at der holdes en ekstraordinær generalforsamling, hvor bestyrelse og skoleleder skiftes ud”, siger Ingeborg Johansen og Lone Hauch Jepsen til SønderborgNYT.

Sønderborg Friskole har ifølge bestyrelsesformanden for tiden blot 23 elever.

Friskoler skal i det første år have mindst 14 elever og i det andet år skal elevtallet være minimum 24 og året efter skal der være minimum 32 elever.

Fordelingen er også vigtig og der skal være et vist minimum i indskolingen og i mellemklasserne, oplyser Friskolernes Forening til SønderborgNYT.

Fordelingen skal være mindst ni elever i alt på børnehaveklassetrin og 1. og 2. klassetrin,

Mindst seks elever i alt på 3. og 4. klassetrin og mindst ni elever i alt på 5.-7. klassetrin.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk