Dybbøl Bibliotek runder de første 40 år

4. januar 2014 Kultur

Biblioteket Dybbøl fejrer 40 års jubilæum tirsdag den 21 januar.  Det sker med en reception med tilbageblik over de forløbne 40 år, samt musik ved pianist, Mads Granum, som stammer fra området. Der vil være en udstilling af Biblioteket Dybbøls historie i form af billeder og avisudklip, således at man får en fornemmelse af stedets udvikling siden 1974.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Biblioteket bruges dagligt af mange lånere – fra dagplejebørn over skolebørn til unge og voksne. Man er velkommen til at komme og læse dagens avis, låne en computer, læse en bog med sit barn og selvfølgelig låne bøger og forskellige andre materialer. Personalet er gerne behjælpelig med at fremskaffe eller bestille bøger og andet materiale, samt vejlede i brug af elektroniske ressourcer.

Truet på livet

Det er en del af Biblioteket Dybbøls historie, at der i 3 omgange har været alvorlige trusler om at lukke det lokale bibliotek. Hver gang har stedet oplevet en massiv og imponerende opbakning fra ihærdige lånere – senest i 2007 hvor biblioteket var truet på dets eksistens.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerne har trofast stået bag aktioner – fx da biblioteket stort set blev tømt for bøger som bevis på stedets berettigelse. På det grundlag kom man sågar på landsdækkende TV. Biblioteket Dybbøl er værdsat!

I dag er Biblioteket åbent for alle lånere i kommunen dagligt fra kl. 8–22 (weekender 8–17), hvor man lukker sig ind med sit lånerkort. Dette giver brugerne store muligheder for at udnytte biblioteket optimalt. Der er personale på stedet 20 timer ugentligt.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...