Dybbøl Skanse: Mindes de der er dræbt i Røde Kors’ tjeneste

9. august 2019 Uncategorized

Det var under kampene i 1864 at Røde Kors for første gang havde delegater med på slagmarken. De skulle blandt andet sikre, at enhver ukampdygtig soldat fik ret til beskyttelse.

De to Røde Kors delegater var den svejtsiske læge Dr. Louis Appia på tysk side og den hollandske marinekaptajn Charles van de Velde på dansk side, skriver Røde Kors.

Røde Kors i Danmark og Tyskland rejste mindestenen for de to delegater i fællesskab i anledning af 125 året for krigen. Datoen den 22. august er årsdagen for indgåelse af den første Genevekonvention, som er det afgørende grundlag for, at Røde Kors kan arbejde i de alt for mange krige, der stadig plager verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en fast tradition at repræsentanter fra Røde Kors selskaberne i Danmark og Tyskland mødes på Dybbøl på dagen for at mindes de to første delegater samt de mange Røde Kors frivillige, der er blevet dræbt under deres indsats i Røde Kors’ tjeneste.

Arrangementet starter kl. 11 ved mindestenen.

Det er et offentligt arrangement og alle interesserede er velkomne.

Der vi være taler af repræsentanter for Dansk og Tysk Røde Kors, samt nedlægning af blomster.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Hos OJ Electronics er medarbejdernes trivsel på dagsordenen

6. december 2022 Erhverv

Elektronikvirksomheden OJ Electronics har i efteråret søsat en række ’gå-hjem-møder’, hvor medarbejdernes trivsel har stået øverst på agendaen. Her har både medarbejdere og ledere fået værktøjer til, hvordan de individuelt kan arbejde med deres sundhed, robusthed og stresshåndtering. De i alt tre møder er elektronikvirksomhedens ønske om at agere frem for at reagere på den […]

Læs mere...