Dybbøl Skanse: Mindes de der er dræbt i Røde Kors’ tjeneste

9. august 2019 Uncategorized

Det var under kampene i 1864 at Røde Kors for første gang havde delegater med på slagmarken. De skulle blandt andet sikre, at enhver ukampdygtig soldat fik ret til beskyttelse.

De to Røde Kors delegater var den svejtsiske læge Dr. Louis Appia på tysk side og den hollandske marinekaptajn Charles van de Velde på dansk side, skriver Røde Kors.

Røde Kors i Danmark og Tyskland rejste mindestenen for de to delegater i fællesskab i anledning af 125 året for krigen. Datoen den 22. august er årsdagen for indgåelse af den første Genevekonvention, som er det afgørende grundlag for, at Røde Kors kan arbejde i de alt for mange krige, der stadig plager verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en fast tradition at repræsentanter fra Røde Kors selskaberne i Danmark og Tyskland mødes på Dybbøl på dagen for at mindes de to første delegater samt de mange Røde Kors frivillige, der er blevet dræbt under deres indsats i Røde Kors’ tjeneste.

Arrangementet starter kl. 11 ved mindestenen.

Det er et offentligt arrangement og alle interesserede er velkomne.

Der vi være taler af repræsentanter for Dansk og Tysk Røde Kors, samt nedlægning af blomster.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...