Dybbøldagen bliver et lukket arrangement

25. marts 2020 COVID-19

Traditionen tro gennemføres den årlige mindehøjtidelighed, for kampene på Dybbøl Banke 18. april 1864, indledt ved den store flagstang nær Dybbøl Mølle, og lægning af kranse ved fællesgravene kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

10. I år var der i anledning af 100-året for den danske tradition planlagt en særlig omfattende markering af dagen med deltagelse af soldater fra Tyskland og faner fra hele Danmark.

Mindehøjtideligheden vil i år, lørdag 18.

Artiklen fortsætter under annoncen

april, blive gennemført med meget begrænset deltagelse og vil ikke som tidligere år være et offentligt arrangement. Der vil kun deltage flaghejsere kl. 08 og ganske få kranselæggere ved fællesgravene kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

10, herunder chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, oberstløjtnant Claus Klaris og Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, skriver Kontaktudvalget for de militære traditioner.

Den annoncerede åbning af særudstillingen på Dybbøl Mølle i anledning af 100-året for oprettelsen af Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle i 1920 vil heller ikke blive gennemført på Dybbøldagen, men udsættes til situationen er afklaret.

Dagen plejer at samle mange af byens borgere indledningsvis ved Dybbøl Mølle kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

0800 og efterfølgende kl. 1000, hvor taler og lægning af kranse og buketter finder sted ved fællesgravene, men det vil ikke være muligt i år, grundet smittefaren.

Hærhjemmeværnet og Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet, der gennemfører Dybbøldagen, vil heller ikke stille med faneborg i år.

Grunden til reduktionen er, at reducere smittefaren i forbindelse med Corona-situationen, der jo har ramt landet og er i stigende udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så selv om vi gennemfører mindehøjtideligheden i denne alvorlige tid med Covid-19, så gennemføres den med respekt for smittefaren og naturligvis overholdes myndighedernes påbud.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...