Dynt, Skelde og Gammelgab: Kør-mæ-bænke skal gøre det lettere at blaffe

19. december 2018 Broager

Roy Hansen, Skelde, opfordrer lokalbefolkningen i Dynt, Skelde og Gammelgab om at give landsby-naboen et lift, når man ser én sidde på den nye kør-mæ-bænk – måske fordi bussen er kørt, bilen ikke vil starte eller man bare har brug for et lift.

Som blaffer peger man på det skilt med bynavnet, hvor man gerne vil have kørelejlighed til.

“Ordningen har de jo i stor stil omkring Flensborg, hvor ordningen er kendt som mitfahrbanke, som blaffer-bænkene hedder syd for grænsen. Og faktisk kunne jeg rigtig godt tænke mig, at vi måske kunne finde et bedre navn end kør-mæ-bænke”, siger Roy Hansen til Broager.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vigtigst er det, at bænkene og skiltene til den destination, som man gerne vil køre med til, kommer til at fungere, så det bliver lidt i retning af at gå til bænken som at gå til busstoppestedet.

“Et par ting skal være med til at gøre det til en succes. Vi overvejer at tilbyde de lokale bilister et mærkat til forruden, så dem der står ved kør-mæ-bænken kan se, om det er en bilist, der er parat til at hjælpe og en bilist, som er til at stole på. For typisk er det forældre til børn, der er bekymrede”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men da alle børn har mobiltelefon i dag, kan de jo tage et billede af bil og nummerplade, før de sætter sig ind, hvis de er nervøse for at køre med én, de måske ikke kender.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...