EASV vil have udsigt til Alssund

Arkivfoto
Arkivfoto
18. december 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Erhvervsakademi SydVest har ikke plads nok i de nuværende lokaler i Ørstedsgade og har derfor forhørt sig om mulighederne for at flytte ind i Alsion.

Der er derfor gang i nogle drøftelser mellem Forskerparken og ErhvervsAkademiet SydVest, EASV, om et potentielt lejemål på Alsion. Lejemålet vil skulle indeholde EASV’s uddannelsesaktiviteter i Sønderborg, og forventes at ville udgøre i størrelsesordenen 1.500-2.000 kvm., hvormed EASV bliver storlejer. EASV har tilkendegivet at man ønsker lejemålet anvendt pr. 1. januar 2016.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er på mange måder overensstemmelse mellem en sådan ny retning i Forskerparkens udlejning på Alsion og Byrådets ønske om at understøtte initiativer, der udvikler Sønderborg som uddannelses- og studieby.   EASVs ønske blev drøftet på onsdagens møde i Økonomiudvalget.

Sønderborg Kommune er medejer af Forskerparken Syd A/S.

I dag udlejer Forskerparken lokaler på Alsion til en række virksomheder og organisationer, heraf tre storlejere og ca. 20 mindre lejere.

Det vides, at en række af Forskerparkens eksisterende lejere vil flytte ud af Forskerparken uden, at der lige nu er alternative virksomhedslejere i udsigt.