Efterårsferie: Tag op oplevelse i Historiecenter Dybbøl Banke

7. oktober 2021 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

I efterårsferien 2021 sætter Historiecenter Dybbøl Banke særligt fokus på de originale skanser fra 1864.

”Dybbøl Banke gemmer på et væld af fortællinger, som vi gerne vil bringe tættere på vores mange historieinteresserede gæster”, siger formidler Jens Jacob Beck fra Historiecenter Dybbøl Banke i en pressemeddelelse.

Over 100 mindesten og grave ligger spredt ud over Dybbøl Banke og vidner om en blodig og vigtig del af danmarkshistorien. Via en ny web-app fortæller Historiecenter Dybbøl Banke om de skæbner, der ligger gemt bag stenene. Her kan du bl.a. læse om den tapre løjtnant Irminger, der nægtede at overgive sig, den noget excentriske kaptajn Ahlefeldt-Laurvig og den kun 19-årige officersaspirant Frisenette, der faldt i kampen om Dybbøl Mølle.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er kommet til at holde helt af de mange faldne under arbejdet med web-appen og håber, at de mange fascinerende historier kan gøre vores gæsters vandretur på Dybbøl Banke meget mere personlig og nærværende,” siger Jens Jacob Beck. Web-appen er gratis og kan tilgås på app.1864.dk.

Ønsker man i stedet en rundvisning, er det også en mulighed i efterårsferien. Historiecenter Dybbøl Banke gentager sommerens succes og arrangerer rundvisninger på Dybbøl Banke, hvor en fortæller tager gæsterne med rundt til de centrale begivenheder på den historiske slagmark, lige fra Treårskrigens kampe, over det skelsættende 1864 til Genforeningen 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

På turen kommer gæsterne bl.a. ind i den store Kongeskanse, forbi Dybbøl Mølle og op til flagbastionen. Vil du lære om danmarkshistorien 1848-1945 og forholdet til den store nabo Tyskland, er Dybbøl Banke et centralt sted at besøge. Rundvisningen varer 1,5 timer og er ca. 2,5 km lang i bakket terræn.

Rundvisningen finder sted hver dag kl. 14.00 i perioden 19. – 21. oktober. Billetter kan købes via visitsonderjylland.dk under guidede ture.

Husk praktisk påklædning.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...