Efterårsferien: Historiecentret har masser af lærerige aktiviteter

28. september 2020 Kultur Skrevet af: Redaktion

Historiecenter Dybbøl Banke i Sønderborg gør klar til et nyt stormløb i efterårsferien. Både som aktivitet, hvor gæsterne kan være med som tyske soldater, der stormer skansen og i overført betydning med et stort rykind.

“Når det gælder mange besøgende, fik vi vores ilddåb i sommerferien, hvor vi havde rekordbesøg og desværre måtte sige nej til gæster. Efter at have pustet lidt ud, er vi klar til rigtig mange besøg igen i skolernes efterårsferie”, siger centerleder Bjørn Østergaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uden 1864 – ingen genforening
Han tilføjer, at der her i genforeningsåret er en helt naturlig interesse for 1864.

“Danmarks fatale nederlag i de to drabelige slag i 1864 var jo den dramatiske baggrund for Genforeningen. Uden 1864 –  ingen genforening, så her får man hele historien med”, forklarer Bjørn Østergaard.

Aktivitet hver time
Centret holder åbent alle dage i efterårsferien og der er en ny aktivitet hver time alle syv dage.

Det er tilrettelagt, så der er leg og action for børn og unge, fælles aktiviteter for børn og voksne og mulighed for fordybelse for dem, der ikke vil have sved på panden. Fællesnævneren er viden. Alle går lidt klogere fra centret end de gik ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store pakke på Dybbøl Banke
Efterårsferien er sidste chance for den store pakke på Dybbøl Banke. Dybbøl Mølle lukker efter uge 42, mens historiecentret holder weekendåbent vinteren igennem.

I den nyrestaurerede Dybbøl Mølle kan man se den roste udstilling om møllens dramatiske og mangfoldige historie. De to krige i 1849 og 1864 var hårde ved møllen, som i perioden 1864-1920 var et af landsdelens stærke symboler for danskheden i Nordslesvig.

Nærværende danmarkshistorie

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge attraktioner på toppen af bakken kræver billet, men en tur ud på det smukke område med udsigt over Sønderborg Bugt og ned over byen er altid en udflugt værd. Det gør nogle af de mest dramatiske begivenheder i Danmarkshistorien meget nærværende.

19. marts 2024 Augustenborg, Frivillige

Øvelse: Bilbrand blev til industribrand

19. marts 2024 Augustenborg

Mandag aften var der øvelse på programmet for de frivillige brandmænd i Augustenborg-Bro Brandværn, som blev kaldt ud til: Bilbrand i det fri. Brandmændene sprang i brandbilerne og kørte til Industrivej i Augustenborg og på vejen ser de en anden frivillig brandmand, Klaus Iskov, som stod og vinkede. Ham kørte de hen til, men det […]

Læs mere...