Efterårsferien kan bruges på at indtage Dybbøls skanser

15. oktober 2019 Kultur

I efterårsferien har børn og voksne mulighed for at blive klogere på Slaget ved Dybbøl, hvis de vel at mærke tager en tur i Historiecenter Dybbøl Banke.

Ud over at suge til sig i udstillingerne lejren, så kan man også komme en tur i rekrutskole – eller man kan give den i rollen som preussisk soldat og være med til at storme skanserne.

“Soldaterne gik fra Bøffelkobbel til Dybbøl Skanse og fordi det var om natten og fordi de slæbte på tungt grej, så tog det flere timer”, sagde 1864-guiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da soldaterne var få hundrede meter fra skanserne, lagde de sig – og herefter regnede det ned med 8000 granater, der skulle rasere den danske side af skanserne.

Pludselig stoppede bombardementet og der blev helt stille.

Men kun ganske kort – inden de preussiske soldater gjorde Dybbøls skanser til en slagtebænk.

Oplevelsen af at stå ude foran skanserne og se en kanon bliver skudt af, gjorde indtryk på deltagerne – og det samme gjorde det efterfølgende stormangreb, hvor de gæster, der havde kondien og fysikken i orden, skulle fare samlet op ad skansen og indtage lejren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt, at I følges ad. Kommer der en soldat alene op til danskerne, så dør han alene”, sagde guiden.

Efter den seance, var der igen tid til at handle hos 1864-marketenderen, støbe geværkugler og bage pandekager.

Du kan læse meget mere HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...