Efterårsferien kan bruges på at indtage Dybbøls skanser

15. oktober 2019 Kultur

I efterårsferien har børn og voksne mulighed for at blive klogere på Slaget ved Dybbøl, hvis de vel at mærke tager en tur i Historiecenter Dybbøl Banke.

Ud over at suge til sig i udstillingerne lejren, så kan man også komme en tur i rekrutskole – eller man kan give den i rollen som preussisk soldat og være med til at storme skanserne.

“Soldaterne gik fra Bøffelkobbel til Dybbøl Skanse og fordi det var om natten og fordi de slæbte på tungt grej, så tog det flere timer”, sagde 1864-guiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da soldaterne var få hundrede meter fra skanserne, lagde de sig – og herefter regnede det ned med 8000 granater, der skulle rasere den danske side af skanserne.

Pludselig stoppede bombardementet og der blev helt stille.

Men kun ganske kort – inden de preussiske soldater gjorde Dybbøls skanser til en slagtebænk.

Oplevelsen af at stå ude foran skanserne og se en kanon bliver skudt af, gjorde indtryk på deltagerne – og det samme gjorde det efterfølgende stormangreb, hvor de gæster, der havde kondien og fysikken i orden, skulle fare samlet op ad skansen og indtage lejren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt, at I følges ad. Kommer der en soldat alene op til danskerne, så dør han alene”, sagde guiden.

Efter den seance, var der igen tid til at handle hos 1864-marketenderen, støbe geværkugler og bage pandekager.

Du kan læse meget mere HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...