Efterlysning: Sygekassebøger fra Augustenborg Sygekasse

23. januar 2019 Augustenborg

Science Museerne efterlyser sygekassebøger fra Augustenborg Sygekasse, som vi ved, at dr. Mathias Agerley var tilknyttet som sygekasselæge.

Det må meget gerne være med oplysninger om, hvem bogen har tilhørt.

Sygekassebøgerne skal bruges i en ny medicinhistorisk udstilling, der vil fortælle om udviklingen af det sundhedssystem, vi kender i dag.

Bøgerne vil indgå i udstillingen af Agerleys lægeklinik og skal hjælpe med at fortælle om, hvordan man tidligere skulle være medlem af en sygekasse, privat sygeforsikring,og at man skulle medbringe sin sygekassebog, når man besøgte sin egen læge, skriver Science Museerne til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sygekassebøgerne blev lagt på hylden i 1973, hvor Den offentlige sygesikring blev indført.

Man kan skrive til museumsmedarbejder ved Science Museerne Anne Sofie Bomholt Larsen: aslarsen@sm.au.dk, hvis man har en sygekassebog liggende som man vil give til os.

Vi dækker naturligvis eventuelle udgifter til forsendelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...