Efterlysning: Sygekassebøger fra Augustenborg Sygekasse

23. januar 2019 Augustenborg

Science Museerne efterlyser sygekassebøger fra Augustenborg Sygekasse, som vi ved, at dr. Mathias Agerley var tilknyttet som sygekasselæge.

Det må meget gerne være med oplysninger om, hvem bogen har tilhørt.

Sygekassebøgerne skal bruges i en ny medicinhistorisk udstilling, der vil fortælle om udviklingen af det sundhedssystem, vi kender i dag.

Bøgerne vil indgå i udstillingen af Agerleys lægeklinik og skal hjælpe med at fortælle om, hvordan man tidligere skulle være medlem af en sygekasse, privat sygeforsikring,og at man skulle medbringe sin sygekassebog, når man besøgte sin egen læge, skriver Science Museerne til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sygekassebøgerne blev lagt på hylden i 1973, hvor Den offentlige sygesikring blev indført.

Man kan skrive til museumsmedarbejder ved Science Museerne Anne Sofie Bomholt Larsen: aslarsen@sm.au.dk, hvis man har en sygekassebog liggende som man vil give til os.

Vi dækker naturligvis eventuelle udgifter til forsendelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Festlige Melodi Grand Prix-timer på Ahlmann-Skolen

31. marts 2023 Uddannelse

Torsdag aften havde alle børnene fra Ahlmann-Skolens SFO og klub taget deres forældre med til skolen, så de også kunne opleve de små elevers årlige Melodi Grand Prix, hvor en del af børnene optræder og vindergruppen får æren af at have vandrepokalen stående i klassen indtil næste Melodi Grand Prix, som først er i 2024. […]

Læs mere...