Egen UI scorede sejrsmålet i det 82. minut

28. maj 2022 Sport Skrevet af: Redaktion

Imponerende 344 tilskuere overværede Kristi Himmelfartsdag fodboldkampen mellem hjemmeholdet Egen UI og gæsterne fra Bramming.

Solen skinnede glimtvis på det dejlige idrætsanlæg og Linak Arena. Der var dejlig læ på tribunelangsiden for den drilske vestenvind. Så her tog hovedparten af de mange tilskuere opstilling, da de overværede den spændende fodboldkamp i Jyllandsserien.

Gæsterne havde brug for point for at undgå nedrykning, og værterne fra Egen havde brug for point for at holde sig i topstriden, skriver Egen UI.

Bramming var kommet for at beholde det ene point de havde inden kampstart, så de stod massivt og stærkt i deres forsvar.

Scoringerne kom først til allersidst i kampen.

Med lidt held kunne Bramming været kommet foran både i det 13. og det 64. minut. Men Egen-målmanden, den kun 16-årige Altin, parerede flot begge meget farlige forsøg. David Malaya havde et skud på stolpen efter 36 minutters spil.

Egen overtog initiativet efterhånden som kampen skred frem. Hjemmeholdets pres på Bramming-målet blev hårdere og hårdere. Det medførte dog ikke de helt store chancer og Bramming havde stor ære af deres heroiske forsvarskamp. Egen spillede bolden rundt fra side til side og viste stor tålmodighed i en helstøbt holdindsats. Men den sidste aflevering manglede skarphed.

Tilskuerne begyndte at ane og forberede sig på en kamp uden scoringer. Men Egens anfører ville det anderledes. Oscar Brodersen var kommet til skade i onsdagens træning, men igen, igen stillede han til start! Han havde fået fysioterapeutiske behandlinger og han ville spille. Men han måtte midt i 2. halvleg lade sig udskifte. Og da der manglende 10 minutter af kampen bad han om at måtte komme på banen igen.

“Jeg vil ind og score dét mål”, sagde han til træneren.

Og ind kom anføreren igen og to minutter senere – i det 82. minut – skete det. Jacob Iskov – assistenkongen  – afleverede til Oscar Brodersen i feltet. Brodersen var omgivet af 3-4 Brammingspillere, men på uforklarlig og næsten magisk vis, lykkedes det anføreren at finte/trampe sig igennem alle Bramming-spillere for herefter at flugte bolden op i nettaget med et brag – det var vildt!

Jublen brød løs i Egen-lejren, og hos de mange tilskuere. Der var en euroforisk stemning, som sjældent er set på Linak Arena. Endelig kom den scoring, som alle havde ventet på, men som de fleste var ved at opgive skulle komme denne dejlige eftermiddag i Guderup.

Og kun 5 minutter senere lagde Junior flot bolden tilrette for Jason Lubago, som resolut bankede bolden i nettet til slutstillingen 2-0 til Egen UI. Det var en fair spillet kamp med kun et gult kort i sidste minut til Bramming, og der er også ros dommertrioen for en flot indsats.

Endnu 3 dejlige point til Egen, som herefter fortsat ligger nr. 1 i rækken med 27 point for 11 kampe. Der resterer kun tre kampe i sæsonen, hvor der lægges ud med Horsens Freja, som kommer på besøg på Linak Arena Pinsemandag, den 6. juni, hvor kampen igen spilles kl. 13.00.